Strandvakantie Sicilië: In Wijzerzin Het Eiland Rond

Voor uw strandvakantie in Sicilië hebben we een lijstje gemaakt van de beste en meest beroemde stranden die daar te vinden zijn. Sicilië is het beste plekje in Italië voor uw strandvakantie, want hier is het klimaat het aangenaamst, en de zee heeft het hele jaar door de perfecte temperatuur om te zwemmen. De kustlijn van Sicilië is heel gevarieerd, met afwisselend rotsen, zandstranden, baaien en riffen. We zullen beginnen in de hoofdstad van Sicilië: Palermo, en gaan dan in wijzerzin rond het eiland.

Strandvakantie nabij Palermo

Uw strandvakantie in Sicilië mag zeker niet verlopen zonder een bezoekje aan het strand van Mondello, vlakbij Palermo. Mondello is eigenlijk een oud vissersdorpje dat bekend is voor de zomersporten en eetfestijnen. Er zijn heel veel excellente pizzeria’s en de zee is er wondermooi! Een vergelijkbaar strand is Taormina, dat een middeleeuws dorpje is. Het strand is eigenlijk een smalle baai genaamd Mazzarò. Via een smalle zandstrook kunt op Isola Bella raken, een klein eilandje.

Ontdek de Westkust van Sicilië

Er zijn nog meer mooie stranden die geschikt zijn voor uw strandvakantie in Sicilië. Aan de westkust van van Sicilië is er het stadje Trapani waar u het strand van San Vito lo Capo vindt. Nee, dit betekent niet dat het strand eigendom is van een maffiabaas. U kunt vrij vertoeven en af en toe een ‘tonnare’ vinden, een gereedschap dat men vroeger gebruikte om tonijn te vangen.

Siciliaanse stranden aan de Zuidkust

Ook aan de zuidkust van Sicilië zijn er mooie stranden voor uw strandvakantie. Naast zandstranden zijn er riffen en rotsstranden. Aan de zuidkust ligt ook Lampedusa, dat zelfs het meest zuidelijke punt van Europa is. Lampedusa behoort tot de Pelagische Eilanden en is heel bekend bij toeristen en Afrikaanse asielzoekers, die er massaal heengaan.

Oostkust en verder

Aan de oostkust van Sicilië vindt u het mooie strand van Catania en het vulkanische rif van Acicastello en Acitrezza. Indien u een paar kilometer naar het Zuiden rijdt vindt u 4 zandstranden waar het zeewater heel helder is: Marina di Ragusa, Marina di Modica, Pozzallo en Sampieri. Naar het noorden toe komt u in Messina dat gekarakteriseerd word door het Saint Gregorio rif, en een zicht op de Eolische Eilanden. Zo bent u bijna terug in Palermo. Maar als uitsmijter: voor een complete strandvakantie houdt u best nog halt in Cefalù, waar de zandstranden meer dan een kilometer lang zijn, en waar u uitstekend kunt windsurfen.