Golf In Frankrijk: 8 Redenen Om Te Vertrekken

Frankrijk is een populair land voor vakantiegangers maar ook de liefhebbers van golf kunnen er hun hartje ophalen. Parijs, Bretagne, de Loire, het mooie platteland, … – Frankrijk heeft veel toeristische troeven. Maar ondanks het grote toeristische succes zijn de meer dan 510 Franse golfbanen vaak leeg. Onterecht want eens een golfer een Franse golfvakantie neemt dan is hij volledig overtuigd. Wij geven u acht redenen om een spelletje golf te spelen in Frankrijk.

1. Gemakkelijk bereikbaar

Op iets meer dan 100 km van Brussel heeft u al keuze tussen 3 van de meest fantastische golfbanen in Frankrijk: Le Touquet la Mer, Hardelot Les Pins en Belle Dunes. U hoeft maar een goed uur te rijden om een spelletje golf te spelen op deze prachtige velden. Of u nu kiest voor de auto, de trein of het vliegtuig, u kan aankomen en op dezelfde dag nog golfen.

2. Budget

Vroeger was alles in Frankrijk goedkoop, nu is dat niet meer zo maar u krijgt nog steeds genoeg waar voor uw geld. U kan 36 holes spelen met een buggy op de banen van Paris International (2 uur verwijderd van Calais) voor ongeveer 70 euro en een spelletje golf in Deauville kost slechts 25 euro. In vergelijking met andere golfbanen biedt Frankrijk prima waarde voor uw geld.

Waar anders kan u een hele dag golfen op één van de mooiste banen in de wereld (Fontainebleau), genieten van een drie gangen maaltijd en gratis gebruik maken van een trolley en trainingsruimte voor zo weinig geld? Uw verblijf in Frankrijk kan trouwens niet beter verlopen, Fransen beschouwen werken in een hotel als een respectvolle job. Over het algemeen krijgt u een vier sterren kwaliteit voor de prijs van drie sterren.

3. Het eten

De Fransen leven voor hun eten! De kinderen leren op school al over eten als ze 7 jaar zijn dus bijna iedere Fransman is een culinaire expert. De producten zijn vers, met zorg bereid en met stijl geserveerd. Elke regio heeft zijn unieke invloeden: de kust, de rivieren, de velden, …¦ Na een spelletje golf in Frankrijk kan u genieten van een heerlijke maaltijd die overal anders zal zijn maar altijd even goed zal smaken.

Het is geen toeval dat Frankrijk de beste restaurants in de wereld heeft en duizenden prachtige brasseries die de hele dag door verrukkelijke gerechten serveren. Buitenlanders vragen zich vaak of hoe ze zo’n lekkere menu’s voor zo weinig geld kunnen aanbieden.

4. Top golfbestemming 

Laten we deze reden duiden met een feit: 22 Franse golfbanen staan in de top 100 van Europa. Er is keuze tussen verschillende banen zoals bijvoorbeeld linksbanen, parklandbanen, target golfbanen,… Er zijn er ontworpen door golfers zoals of Tom Simpson, Harry Colt, Robert von Hagge, Henry Cotton, Trent Jones, Pete Dye en Jack Nicklaus. Sommigen hebben zelfs een kasteel als clubhuis.

5. Milieuvriendelijker

De vliegtuigkosten swingen de pan uit: u moet extra betalen voor uw clubs, bagage, taksen, enzovoort. Maar u kan heel gemakkelijk met de auto naar Noord Frankrijk, Normandië, de Champagne, Brittannië, Parijs en zelfs het Zuidwesten van Frankrijk rijden. Na een rit van 1 tot 3 uur kan u al een spelletje golf spelen in Frankrijk zonder gebruik te moeten maken van de hoge koolstofdioxide uitstoot van een vliegtuig.

6. Het weer

Over het algemeen is het weer in Frankrijk warmer en consistenter. Het zuiden kan bijna zonneschijn garanderen – vooral de Languedoc regio. Vanaf de Loire rivier wordt het aanzienlijk warmer dan in ons frisse Belgenlandje.

7. De lekkere wijnen

U kan niet alleen voor golf naar Frankrijk komen maar ook voor de verschillende wijnen. De Fransen leveren nog steeds de beste wijnen in de hele wereld. Voor de rode wijnen trekt u het best naar de Medoc, voor de witte naar Bourgondië. Dan heeft u ook nog de Champagne, de heerlijke witte van de Loire en de fruitige rosé van de Provence. En verassing, verassing, al deze regio’s hebben ook schitterende golfbanen. Er is niets leuker dan ’s morgens een spelletje golf te spelen, ’s middags te dineren in het clubhuis of een nabijgelegen brasserie en ’s namiddags te stoppen aan een kasteel om wijn te proeven en flessen te kopen tegen een zacht prijsje. Een heel productieve dag dus!

8. De cultuur

Cultuur speelt een heel grote rol in de Franse maatschappij: van mode tot schilderkunst en van architectuur tot geschiedenis. Een goed voorbeeld is de grote aandacht en het grote verdriet bij de dood van Yves Saint Laurent. Op die momenten kan u goed zien wat cultuur betekent voor de Fransen. Er zijn overal museums, het is dus de ideale bestemming voor liefhebbers van golf en cultuur.

Dus als u op zoek bent naar lekker eten, veel cultuur, mooi weer en een spelletje golf dan kan u genieten van een deugddoende vakantie in Frankrijk.