Check de Piramides tijdens een Lastminute in Egypte

Egypte is een fascinerend land en daarom ook de ideale bestemming voor een lastminute reis. De toeristen worden niet alleen aangetrokken door de fabuleuze stranden maar ook door de wonderlijke historische sites en de prachtige landschappen. Wij geven u enkele redenen waarom Egypte geen slechte keus is in uw lastminute aanbod.

Cruise of resort?

De majestueuze Nijl, met zijn 6700 km de langste rivier ter wereld, is het hart van Egypte al sinds de eerste beschaving. 95% van de Egyptenaren woont op 12 kilometer afstand van de belangrijke rivier. Veel vakantiegangers kiezen een Nijlcruise als lastminute vakantie in Egypte  omdat zo’n schip de beste gelegenheid geeft om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te zien en te bezoeken op koste tijd en dat alles terwijl u geniet op uw drijvend hotel. Het is een populaire vakantieformule om te kiezen voor een cruise van een week en daarna nog een week te verblijven in de fantastische resorts aan de stranden van Taba, Sharm el Sheikh en Hurghada.

Lastminute genieten van de historische sites

Een lastminute vakantie in Egypte biedt de unieke kans om het enige nog bestaande lid van de zeven wereldwonderen te zien: de piramides van Gizeh. Tezamen met de imposante tempels van Luxor en Karnak, de verbluffende zonsopgangen over de Vallei de Koningen en de betoverende lichtshow aan de machtige tomben van Abu Simbel, zijn ze één van de meest bekende bezienswaardigheden in de hele wereld.

Strandvakantie

U kan ook tot rust komen op één van de vele prachtige stranden die Egypte te bieden heeft en waar u ook van de gelegenheid kan gebruik maken om te proberen scuba of diepzee duiken op één van de meest fascinerende zeebodems ter wereld. Het Ras Mohammed Nationaal Park heeft heel mooie onderwater zichten, net als het eiland Tiran en het populaire duikverblijf Dahab. En dat alles terwijl de bergachtige woestijngebieden baden in de zon.

Cultuur

De voornaamste cultuur in Egypte is die van de Islam, u zal vaak de hypnotiserende gebeden horen dreunen door de straten. Egyptenaren zijn van nature uit heel warme en open personen die een grote gastvrijheid betonen tegen alle bezoekers maar in ruil wordt er ook verwacht van de toeristen dat ze de religie respecteren en de levensstijl van de Egyptenaren appreciëren.

Dus als u zich nog steeds bent aan het afvragen waar u dit jaar op reis wilt gaan dan kan u op zoek gaan naar interessante lastminute aanbiedingen voor Egypte.