Nachttrein Tickets Voor Internationale Treinreizen

Als u op zoek bent naar nachttrein tickets kan dat maar één ding betekenen: u bent uw vakantie aan het plannen! En u wenst extra informatie? Dat is heel terecht want nachttreinen zijn hier een beetje uit de mode geraakt. Onterecht als u het mij vraagt want reizen met een nachttrein heeft wel degelijk voordelen. Maar daarover later meer. Zoals het woord zegt rijden nachttreinen vooral ’s nachts en ze dienen om lange afstanden af te leggen. Hierdoor worden ze ook ‘slaaptreinen’ genoemd. Vroeger werden ze in West-Europa heel veel gebruikt om op ski- of zonvakantie te gaan. In grotere landen zoals de VS of Canada zijn ze wel nog in zwang en daar zijn de nachttreinen echt heel luxueus (en zijn de tickets heel duur).

Nachttrein tickets online

Het is niet moeilijk om nachttrein tickets te vinden – daarvoor moet u online een beetje zoeken. Moeilijker is het om een nachttrein te vinden. Het concept is langzaam doorheen de jaren weggedeemsterd wegens te kostelijk voor de treinmaatschappijen. In Nederland zijn er in de zomermaanden nachttreinen richting Zuid-Europa en in België is er de Treski in de wintermaanden naar de skigebieden.

Nochtans is het mogelijk dat de nachttrein een come-back maakt. De stijgende benzineprijzen zijn hiervan de oorzaak. Het kost immers méér en méér om met de auto in pakweg Zwitserland te raken. Ook zijn mensen de stress beu van het filerijden wanneer half Europa weer eens op weg is naar de vakantiegebieden.

Orient Express

Vooral in Duitsland en in grote landen zijn er nog slaaptreinen. Tickets hiervoor zoeken en reserveren gebeurt meestal online. U kunt bijvoorbeeld nog met legendarische nachttreinen rijden zoals de Trans-Siberian Express of de Orient Express. Een slaaptrein heeft als kenmerk dat er enkel overdag gestopt wordt bij haltes. Om het slapen van de passagiers niet te bemoeilijken wordt er ’s nachts niet gestopt.

Het nadeel van de slaaptrein is dat men gebonden bent aan het station van het eindpunt. Met de auto heeft u natuurlijk meer vrijheid.

Couchettes in een slaaprijtuig

Indien u op een slaaptrein rustig wil vertoeven kunt u een heel compartiment (ook couchettes genoemd) voor uw groep reserveren. Deze heeft openklapbare bedbanken. De meer goedkopere nachttrein tickets zijn voorbestemd voor mensen die in een zitrijtuig willen vertoeven. Deze zetels zijn eventueel enigszins verstelbaar. het meeste privacy heeft u in een slaaprijtuig waar u een eigen cabine met twee bedden heeft.”