Strandvakantie In Senegal: Het Échte Afrika

Waarom eens geen strandvakantie in Senegal? Afrika heeft immers uiteraard een heel zonnig en warm klimaat, en Senegal heeft een heel mooie kustlijn. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat er een stabiel en toeristenvriendelijk regime is. Corruptie is er zoals in de rest van Afrika een probleem, maar daar hebben toeristen niet al te veel last van.

Strandvakantie Senegal in de zon

Spendeer uw strandvakantie Senegal in een aangenaam resort aan de kust. De toeristische sector in Senegal kwam van de grond in de jaren 1970 en is nu heel belangrijk voor de economie van Senegal. Senegal telt jaarlijks zelfs ongeveer even veel toeristen dan ex-kolonisator Frankrijk (waardoor de voertaal Frans is)! Er zijn als gevolg heel veel Senegalezen werkzaam in de horeca.

Strandvakantie Senegal in Dakar

Een strandvakantie in Senegal met de hoofdstad Dakar als basis is ook mogelijk, want Dakar ligt vlakbij de Atlantische Oceaan. Een bezoekje aan Dakar is altijd de moeite waard. Niet alleen was de stad jarenlang de aankomstplaats van de Parijs-Dakar Rally, de stad heeft zelf ook een aantal trekpleisters. Er zijn immers een aantal monumenten en overblijfselen van de slavenhandel naar de Nieuwe Wereld, die hier een aantal eeuwen geleden floreerde. Wat zeker de moeite waard is, is het slaveneiland Gorée. Hier staat nog het laatste slavenhuis, dat als wachtplaats deed voor de slaven alvorens ze werden verscheept.

Strandvakantie Senegal: resorts

Ten zuiden van Dakar liggen de meeste toeristische resorts die ideaal zijn voor uw strandvakantie in Senegal. Voorbeelden zijn Sally en Petite-Côte, van waaruit toeristen kunnen rondtoeren in het binnenland. Populair zijn beroemde natuurgebieden zoals Sine-Saloum, het Rose meer en de delta van de Senegal Rivier. Het aanbod aan panorama’s en exotische dieren (vooral vogels zoals flamingo’s maar ook leeuwen en olifanten) is spectaculair! Er zijn ook verschillende natuurparken zoals het Niokolo-koba Nationale Park (beschermd door de UNESCO), het Langue de Barbarie National Park en het Djoudj Nationale Vogelreservaat.

Afrikaanse Strandvakantie Senegal

De sfeer in de steden zoals Dakar is heel Afrikaans: er is een gezellige drukte, de mensen zijn heel vriendelijk en de zintuigen worden gebombardeerd met lekkere geuren. En natuurlijk zijn de prijzen ter plaatse heel laag, vooral als u kan afdingen. Het merendeel van de bevolking is Moslim, wat van Senegal een schakel maakt tussen de andere moslimlanden en Zwart-Afrikaanse landen. Als ex-kolonie van Frankrijk is er ook een link met het Westen. Al dit maakt dat Senegal een interessante strandvakantie te bieden heeft.

Beeld: © FreeImages.com/Sofia Henriques