Riviercruise door Europa? Ontdek de mogelijkheden!

Een riviercruise in Europa is een prachtige alternatieve manier om ons geweldige continent te ontdekken. De riviercruises zijn immens populair aan het worden en daar zijn enkele zeer goede redenen voor. De belangrijkst is dat een riviercruise langs de grote waterwegen van Europa vaart zodat u nooit ver weg bent van de interessante bezienswaardigheden. De kastelen, wijngaarden en vergezichten zijn slechts enkele honderden meters verder.

De voordelen van een riviercruise door Europa

Als u aan wal gaat, bent u direct in de stad zelf, zo heeft u geen last meer van die vervelende lange uitstappen en busritten vanuit de haven naar de bezienswaardigheden. En ’s avonds kan u gemakkelijk de het nachtleven van de stad verkennen. Op een riviercruise door Europa zal altijd dicht bij de interessante dingen blijven.

Een riviercruise door Europa biedt unieke ervaringen aan die andere cruises niet kunnen aanbieden: korte uitstappen, aangepaste bieren en wijnen bij het eten, … In sommige gevallen is er zelfs een avond op hotel inbegrepen.

Op een riviercruise door Europa is de afstand tussen de verschillende bestemmingen redelijk kort. Zo kan u in de voormiddag een stad bezoeken, ’s middags aan boord eten terwijl de boot verder vaart en dan in de namiddag weer ergens anders aan wal gaan. Tijdens het varen kan u op het dek genieten van unieke vergezichten op de verschillende Europese regio’s.

Riviercruise maatschappijen

De bekendste cruisemaatschappen die riviercruises door Europa verzorgen zijn Viking River Cruises, Uniworld River Cruises, AMA Waterways, en Avalon Waterways. Allemaal bezorgen ze u enkele fantastische ervaringen en waar voor uw geld. Het is moeilijk om te bepalen welke maatschappij de beste is dus wanneer u zal kiezen zal het allemaal aankomen op welke cabine en welke voorzieningen u verkiest. Let wel op een riviercruise als die in Europa heeft slechts 60 tot 70 cabines, een schip zit dus vlugger vol dan de oceaan cruises met 1500 cabines.

Viking River Cruises

Deze maatschappij vaart als sinds 1997. Met 21 rivierboten hebben ze de grootste vloot van alle riviercruise maatschappijen in Europa. Hun boten hebben een Scandinavisch ontwerp en het nieuwste schip, de Viking legend, heeft enkele vernieuwende functies die het geluid, de trillingen en de uitstoot van het schip verminderen. Via deze maatschappij kan u een riviercruise door Europa ondernemen op alle grote rivieren. Viking River Cruises is ook actief in China, Rusland en Egypte.

Riviercruise bij Uniworld

Uniworld organiseert al sinds de jaren 70 riviercruises door Europa. Ze zijn het bezit van dezelfde firma die ook onderdak geeft aan Trafalgar Tours. Als u een trouwe Trafalgar klant bent dan zal u ook genieten van de service van Uniworld.

Een riviercruise door Europa met Uniworld biedt plaats aan 134 passagiers en per 3 gasten is er 1 personeelslid, zo ontvangt u een onberispelijke service. Deze maatschappij hecht veel belang aan het eten dat wordt geserveerd tijdens de cruises daarom zorgen ze voor speciale menu’s die passen bij de verschillende cruise bestemmingen.

Actieve reizigers kunnen kiezen voor activiteiten zoals fietsen en ballonvaarten. En als u uw kinderen meeneemt dan is Uniworld zeker de beste optie!

AMA Waterways

AMA Waterways is een van de jongste maatschappijen, deze firma begon pas in 2002. Hier kan u terecht voor een moderne riviercruise door Europa. De schepen hebben grote zalen met high-tech voorzieningen zoals infotainment systemen, Wifi internettoegang en moderne douches met meerdere doucheknoppen. Deze cruise schepen hebben ook liften dus als u moeite hebt met trappen kies dan voor AMA.

Avalon Waterways

Kies één van de 8 boten van Avalon Waterways voor een luxueuze riviercruise door Europa. Deze maatschappij bouwt elk jaar een nieuwe boot en is dus ook één van de jongste. De cruise schepen bieden plaats tot 170 personen en alle cabines hebben flat screen tv’s en minibars. 90 procent van de cabines heeft Franse balkons. Deze maatschappij is duidelijk voor de liefhebbers van luxe en vergezichten.

Neem zelf het roer in handen met Le Boat vaarvakanties

Heeft u er altijd al van gedroomd om zelf het roer in handen te nemen, overweeg dan een vaarvakantie met Le Boat. Dit bedrijf is gespecialiseerd in bootverhuur en maakt het mogelijk om Europa’s prachtige rivieren, meren en kanalen te verkennen. Maakt u zich al zorgen dat een dergelijke vakantie niet voor u is weggelegd bij gebrek aan een vaarbewijs of vaarervaring? Geen zorgen! Het varen is zo eenvoudig dat u het na de nodige instructies van een medewerker zo onder de knie krijgt.

Rest u alleen nog de keuze van uw ideale bestemming. Zoekt u een dichtbij vakantie, dan hebben België en buurland Nederland al heel wat te bieden. Of zoek het nog wat verderop en ontdek Italië, Duitsland, Engeland, Ierland of Schotland vanaf het dek van uw eigen boot. De meeste bestemmingen biedt  Le Boat aan in Frankrijk. Daar heeft u de keuze uit 10 bestemmingen en kunt u met uw boot rustig cruisen op le Canal du Midi of de Lot.

Een riviercruise door Europa is de ideale manier om ons interessante continent te ontdekken in alle stijl en comfort. Het wordt beslist een onvergetelijke ervaring!

 

Beeld: © FreeImages.com/Nick Winchester