Vluchten naar Barajas Madrid in Spanje

De overdonderende architectuur en bedwelmende atmosfeer van Madrid is ideaal voor mensen die voor enkele dagen willen ontsnappen aan de drukte van het alledaagse leven. Een citytrip naar Madrid biedt alles: zon, lekker eten, gezellige sfeer, musea, ontspannende wandelingen, cultuur en nog zoveel meer. En de vliegtickets hoeven zelfs niet duur te zijn. U landt na uw vlucht op de Barajas luchthaven en u bent ‘in een wip’ in Madrid. De hoofdstad van Spanje is symbolisch genoeg ook gelegen in het centrum van Spanje. Madrid is een historische en kosmopolitische hoofdstad met een architectuur om u tegen te zeggen. Niet verwonderlijk dat de helft van Europa wel al eens een citytrip naar Madrid heeft gedaan.

Vliegtickets voor een citytrip naar Madrid

Een bepalende factor dat de stijging van de toeristische interesse verklaard is het grote aanbod aan goedkope vluchten van de laatste decennia. Vliegtuigtickets worden spotgoedkoop aangeboden, en steden met een luchthaven varen daar wel bij. Een ander element is de groeiende Europese eenmaking, met de bedrijfswereld die steeds meer en meer Europees verstrengeld raakt. Hierdoor voelen grote bedrijven zich verplicht om een kantoor in iedere Europese hoofdstad te hebben. En voor Spanje is dit natuurlijk Madrid. Met als gevolg dat er door de Madrilenen serieuze inspanningen zijn geleverd om al deze bezoekers ter wille te zijn.

Vliegtuigtickets voor dat snuifje cultuur

Het centrum van Madrid is overladen met middeleeuwse culturele bezienswaardigheden en steegjes vol met shops en bars. Traditie wordt evenwichtig gecombineerd met modernisme. Op artistiek vlak uit zich dit in de meer dan 70 musea die Madrid rijk is. Voorbeelden zijn het Paseo del Arte; het Prado Museum, één van de grootste kunstgalerieën ter wereld; het Thyssen-Bornemisza Museum met meer dan 800 beeldhouwwerken en schilderijen; en de Reina Sofia National Art Centre Museum, dat gewijd is aan de Spaanse hedendaagse kunst, met werken van Picasso, Joan Miro, Salvador Dali en Juan Gris.

Vluchten naar de zon

Ontspannen kunt u in de traditionele cafés en bars, op de zondagse Rastro rommelmarkt, en ’s nachts natuurlijk in de dancings en nachtclubs. Het nachtleven van Madrid is berucht maar gerenommeerd. Maar ook gezinnen met kinderen komen aan bod, bijvoorbeeld in het spectaculaire Warner Bros Amusement Park, of in het Zoo-Aquarium bij het Casa de Campo. Tijdens de zomer zijn er ook talrijke zwembaden en waterparken, zoals in San Fernando de Henares.

Vliegtuigtickets Madrid

Ook de Madrileense gastronomie is niet te versmaden. Wereldberoemd zijn de tapasbars met specialiteiten zoals tijgergarnalen, Iberische ham, worst, vis, uitstekende kaas en uiteraard de Spaanse wijnen. U kunt misschien een hapje eten nadat u een voetbalmatch van Real Madrid heeft bijgewoond in het Santiago Bernabeu stadion. In ieder geval kunt u in Madrid tijdens uw citytrip alle kanten uit.

Beeld: © FreeImages.com/Alfonso Romero