Vliegen naar Londen: Heathrow en Gatwick

Indien u vliegtickets wil reserveren naar Londen, weet dan dat er verschillende luchthavens zijn waar u kunt landen: Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted en de City Airport. De belangrijkste echter zijn Heathrow en Gatwick. De vlieghaven van Heathrow Airport is de drukste van de UK en nummer vier ter wereld. Wat betreft het aantal passagiers is Heathrow Airport de drukste in Europa, en de tweede luchthaven wat betreft vluchtverkeer en vliegbewegingen.

Vliegtickets naar Londen Heathrow

London Heathrow wordt uitgebaat door BAA, wat ook de eigenaar is. Heathrow heeft 5 terminals en is de thuisbasis voor 90 luchtvaartmaatschappijen. Uw vliegtuigticket brengt u op heel veel plaatsen. De Heathrow Airport heeft immers 150 mogelijke bestemmingen en heeft directe verbindingen met het centrum van Londen door middel van de metro.

Vliegtuigtickets naar London Gatwick Airport

London Gatwick Airport is na Heathrow de tweede grootste en drukste luchthaven in de UK, en is eigendom van Global Infrastructure Partners. Er zijn maar twee terminals in Gatwick Airport, namelijk de noordelijke en de zuidelijke. London Gatwick Airport kreeg de prijs van de beste geprivatiseerde vlieghaven in 2005. Evenals London Heathrow heeft Gatwick een overvloed aan faciliteiten die eigen zijn aan grote luchthavens: vergaderruimte, shops, restaurants en wisselkantoren.

Ryanair en Easyjet vliegtickets

De overige luchthavens in Londen zijn opmerkelijk kleiner dan Heathrow en Gatwick. Stansted komt nog enigszins in de buurt doordat het gebruikt wordt door low budget luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en Easyjet.
Net als London Heathrow wordt Stansted uitgebaat door BAA, maar heeft maar één startbaan.

Vliegtuigtickets voor Luton Airport

Luton Airport is eigendom van Luton Borough Council en heeft ook maar één startbaan. Luton wordt vooral gebruikt voor vluchten van en naar het Europese vasteland. Het is dus mogelijk dat uw vliegtuigtickets u hier naartoe brengen dus wees aandachtig.

Alle genoemde luchthavens van Londen hebben een leuke uitstraling en het voordeel van de nabijheid van een wereldstad. Transport van en naar de City zijn ruim aanwezig, zowel privaat als openbaar. Commerciële voorzieningen zoals hotels en winkelruimte ontbreken uiteraard niet.

Beeld: © FreeImages.com/Anders Ahlund