Afrikareis: Hoe Voor Te Bereiden?

U wil naar Afrika reizen maar u twijfelt nog over de bestemming? Of uw weet uw bestemming al maar u bent zicht druk aan het voorbereiden? In dit artikel vindt u algemene informatie en enkele waardevolle tips die u zullen helpen met uw Afrikareis.

Zonvakantie Afrika

Eerst en vooral aangaande uw Afrikareis moet u weten dat Afrika een enorm verscheiden continent is. U vindt er woeste gebergten, tropisch regenwoud, immense woestijnen, wijdse savannes en steppes met wilde dieren, maar ook grote steden, pittoreske dorpjes en zelfs excellente luxe-resorts. En dit alles in de blakende zon! Ideaal voor een avontuurlijke trekvakantie (mits voorzorgen) of een luilekkervakantie.

Hoe voor te bereiden?

Hoe dan ook, u dient uw Afrikareis degelijk voor te bereiden. Belangrijk zijn een reeks inentingen die u enkele maanden op voorhand moet krijgen. Deze beschermen u tegen de meeste exotische ziekten. Insecten en beestjes zijn trouwens altijd een last in Afrika, waar u lelijk kunt gestoken/gebeten worden. Indien u naar een luxe resort gaat heeft u relatief weinig te vrezen: alle moderne comfort en airco zullen aanwezig zijn. Controleer dit in ieder geval op voorhand, want u wil in geen geval in een hotel zonder airco verblijven. Wees ook zeker dat uw paspoort en reispapieren in orde zijn.

Water

Rondtrekken op Afrikareis vergt een hoop meer voorbereiding. Informeer u heel goed over het specifieke land waar u heengaat, en meer bepaald gewoonten, tradities, cultuur, wetten, veiligheid en comfort. Het is zeker een goed idee om een kopie te maken van uw paspoort. Schoon water is één van de grootste problemen waar u ook gaat op Afrikareis. Neem altijd schoon water mee op trektocht en eventueel zuiveringstabletten. Draag daarbij stevige schoenen en gepaste kledij die u beschermen tegen de zon.

Op trektocht tijdens uw Afrikareis

Het is niet altijd makkelijk om spullen te kiezen om mee te nemen op Afrikareis. Neem je te veel mee dan heb je het risico om overladen te zijn. Heb je daarentegen te weinig mee dan kun je iets essentieels ontbreken op een cruciaal moment. Hierdoor heb ik een lijstje gemaakt van essentiële spullen.

– Digitale camera en batterijen: Afrika is wondermooi en het zou zonde zijn dit niet op gevoelige plaat vast te leggen
– Medicatie: anti-koortspillen, anti-diarreepillen, pleisters en malariapillen zijn essentieel
– Zonnebrandolie
– Zonnebril
– Anti-insectencrème
– Kaarten en mappen
– Lucifers
– Zaklamp
– Zakmes (liefst Zwitsers) met blikopener
– Voedsel, liefst gedroogd en lang houdbaar: instant soep, muesli, gedroogd vlees, snoep, gedroogd fruit, blikvoedsel, poedermaaltijden
– Kam, borstel
– Allerlei handig en klein materiaal: schaar, naald, spiegeltje

 

Beeld: © FreeImages.com/Simona Balint