Vliegtickets Zambia: Lusaka En Het Afrikaanse Paradijs

Noord-Rhodesië genoemd (Zimbabwe was Zuid-Rhodesië), een land dat onder Brits protectoraat stond. De geschiedenis van Zambia is vergelijkbaar met Zuid-Afrika, Namibië en Zimbabwe: dekolonisatie na WO II. Toch is Zambia rustiger dan de buurlanden, en zijn vrede, stabiliteit en vriendelijkheid woorden die Zambia heel mooi beschrijven. Hierdoor zit het Zambiaans toerisme enorm in de lift. Meer en meer toeristen bezoeken immers Zambia. Vliegtickets naar Zambia zijn online dan ook in voldoende mate beschikbaar voor u.

Victoria watervallen

Bezoek eens de Afrikaanse warmte. Niet alleen heeft u in Zambia een heerlijk klimaat – de tropische hitte wordt gedempt door de grote hoogte – maar de mensen zijn ook heel gastvrij. Wat u in Zambia zeker moet bezoeken zijn de gigantische Victoria watervallen, meer dan honderd meter hoog en meer dan een mijl breed. Toeristen bezoeken deze watervallen meestal vanuit Zimbabwe, maar vanuit Zambia heeft u een rustiger en minstens even goed beeld. In de nabijgelegen stad Livingstone vindt u alle informatie, infrastructuur, hotels en gidsen die u nodig heeft voor een flinke trektocht doorheen het land.

Vluchten naar Lusaka

De kans is groot dat uw vlucht naar Zambia landt op de Kenneth Kaunda Airport van Lusaka, hoofdstad van Zambia. Vliegtuigtickets naar Lusaka zijn dan ook in ruime mate beschikbaar online. Lusaka is nog maar een eeuw oud maar ondertussen uitgegroeid tot politiek, cultureel en economisch centrum van het land. Leuke bezienswaardigheden hier zijn het Lusaka National Museum, de Zoo, het Munda Wanga natuurpark, de golfclub en het Vrijheidsbeeld.

De grote trek

Vanuit Lusaka hieruit kunt u reizen naar de verschillende wildparken – er zijn er 19 – voor een lange maar intensieve safari. U vindt hier de big five: neushoorn, giraffes, leeuwen, luipaarden en olifanten. Liuwa Park is zeker de moeite waard tijdens het trekseizoen: u ziet hier tienduizenden gnoes en gazellen in één gigantische kudde migreren naar meer voedselrijke gebieden. Indien u meer van de rustige en kleurrijke vogels houdt moet u zeker Lochinvar gezien hebben.

Goedkope vliegtickets naar Zambia

Zambia is zeker geen duur land (het is één van de armste landen ter wereld) maar de vliegtickets kunnen uiteraard duur uitvallen. Voor het verblijf betaalt u heel weinig. Het is ook aangeraden om uw safari uitrusting ter plaatse te kopen. Goedkope vliegtuigtickets naar Zambia kunt u naar goede gewoonte online vinden.