Vliegtickets Ethiopië: Naar Hoofdstad Addis Ababa

Een vliegticket naar Ethiopië brengt u in een groot ontwikkelingsland in de Hoorn van Afrika. De naam ‘ontwikkelingsland’ is heel goed gekozen want het land ontwikkelt zich razendsnel. Niet alleen de bevolking groeit explosief, ook de steden en daarbijhorende economie groeien mee. Het land is nog bekend doordat het in de jaren 1980 nog veel het wereldnieuws haalde door de hongersnoden veroorzaakt door droogte en daarbij de aanleiding was van het gigantische benefietconcert ‘live aid’ in 1985. Ironisch genoeg is er in Ethiopië heel veel waterrijk en vruchtbaar gebied.

Rijke cultuur

Meer en meer toeristen bezoeken ieder jaar Ethiopië. Vliegtuigtickets zijn daardoor snel te vinden online. Ondanks de negatieve verhalen is Ethiopië een fijn land om te bezoeken. Sinds een tiental jaren gaat het vrij goed in Ethiopië en is de toestand stabiel genoeg om een flinke toeristische sector op poten te zetten. De voornaamste troeven van Ethiopië zijn de natuur, het klimaat, de lage prijzen en de enorm rijke cultuur en geschiedenis. Alhoewel een flink deel van de bevolking Christelijk is, is het land toch nooit gekoloniseerd geweest.

Blauwe Nijl

U wil ook eens op reis naar Ethiopië en bent online op zoek naar een vliegticket? Ethiopië zal u in ieder geval verwelkomen met een typisch Afrikaanse warmte! Over hitte gesproken, ook al ligt Ethiopië niet al te ver van de evenaar, de temperaturen vallen toch goed mee doordat het hele land op een hoogplateau ligt. De weinige kustlijn aan de Rode Zee ligt op zeeniveau dus daar kan het wel heet worden. Niettemin zijn de temperaturen draaglijk en eigenlijk ideaal voor een safari of flinke trektocht. De meest bezochte plaatsen zijn de Rift Vallei, Harar en de bron en watervallen van de Blauwe Nijl.

Goedkope vliegtickets Ethiopië

De kans is groot dat uw vlucht naar Ethiopië landt op de Bole International Airport van Addis Abeba, hoofdstad van Ethiopië. Goedkope vliegtickets naar Addis Abeba zijn dus zeker beschikbaar online. Addis Abeba ligt heel centraal en is dus heel geschikt al vertrekpunt voor een fascinerende rondreis. Wat u zeker zult tegenkomen op uw reis zijn rivieren, meren en watervallen, vooral in het zuidwesten.

In de meer drogere gebieden heeft u dan weer perfect bewaarde restanten van antieke steden. In Harar bijvoorbeeld vindt u eeuwenoude gebouwen, kunstwerken, weefgetouwen en handschriften. De Franse dichter Rimbaud zou hier nog gewoond hebben. En zo zijn er honderden voorbeelden waarom Ethiopië garant staat voor een reis die u maar één keer in uw leven maakt.