Vliegtickets Malawi: Safari Vanuit Lilongwe

Een vliegticket naar Malawai brengt u in een mooi en ongerept land in het Zuid-Oosten van Afrika. Afgezien van enkele plantages is er in deze voormalig Britse kolonie weinig economische activiteit waardoor er nog steeds een prachtige natuur is. Sinds een aantal decennia brengt het land een toeristische sector op de been die vooral gericht is op safari’s en het bezichtigen van deze natuurpracht.

Op deze manier kent Malawi, wat toch één van de armste landen ter wereld is (geen kustlijn dus geen zeehavens, geen ertsen noch zware industrie), toch een voorzichtige ontwikkeling. Andere lichtpuntjes zijn de landbouwconversie (naar beter aan het klimaat aangepaste gewassen), de vondst van zeldzame metalen en enkele natuurwonderen om toeristen aan te trekken.

Ecotoerisme voor ornithologen

Meer en meer ecotoeristen vinden aldus de weg naar Malawi. Vliegtuigtickets worden druk gezocht en gevraagd online. Malawi bezit met Lake Malawi het op twee na grootste meer van Afrika en een uitzonderlijk gevarieerde natuurpracht kan bewonderd worden in het bijbehorende Lake Malawi Marine Park. Het meer kan ook gebruikt worden voor watersporten en rondvaarten. Net zoals in de rest van Malawi zijn er hier duizenden soorten van exotische vogels te bewonderen. Het land trekt dus vele (amateur)ornithologen aan.

Goedkope vliegtickets Malawi

Wilt u ook deze uitzonderlijke natuurpracht bekijken? Weet dat goedkope vliegtickets naar Malawi beschikbaar zijn online. De kans is trouwens groot dat uw vlucht naar Malawi landt op de internationale luchthaven van Lilongwe. Rechtstreekse vluchten zijn mogelijk maar het kan zijn dat u geld bespaart wanneer u overstapt in Zuid-Afrika.

Eens aangekomen in het bijzonder kleurrijke Lilongwe kunt u best eerst een beetje bekomen met een gebakken Chambo en een Malawi Gin & Tonic. Vanuit Lilongwe kunt u dan op safari. Onderweg heeft u zeker kans om wat leuke handgemaakte souvenirtjes (snijwerk, vlechtwerk, potten, vazen,..) te scoren of zelfs authentiek Afrikaanse kunstwerken op te kopen.

De overige Nationale Parken

De beste maanden om te reizen naar Malawi is in en rond de zomermaanden tijdens het droge seizoen. Ter plaatse is de nationale spreektaal het Chichewa maar men spreekt meestal goed Engels en dus is communicatie geen probleem. Zoals gezegd is het land een lust voor het oog van vogelliefhebbers. Hier zijn de meest aangeraden nationale parken (naast het nationale park van het meer van Malawi)om te bezichtigen:

– Kasungu National Park: de Lifupa Dam is een aanrader voor ornithologen.
– Nyika National Park (hoogland en gebergte) en de naburige Vwazamoerassen.
– Liwonde National Park: de enige populatie van Agapornis lilianae dwergpapegaaien in Malawi leven hier naast verschillende soorten van wilde dieren.
– Zomba Plateau: geen park maar wel een absolute aanrader!
– Michiru Mountain Park: nabij Blantyre, wat het commerciële hart van Malawi is.
– Lengwe National Park: hier ziet u Kaapse breedbekken en kroonparelhoennen.