Vliegtickets voor Charles de Gaulle Airport in Parijs

Indien u naar Parijs met het vliegtuig gaat is het heel waarschijnlijk dat u landt op Charles de Gaulle Airport (CDG), of gewoon ‘Roissy’ zoals de Fransen hun grootste luchthaven beminnelijk noemen. U hoeft dus niet op uw vliegtuigticket te kijken om te zien op welke luchthaven u landt in Parijs. Vliegtickets die trouwens heel goedkoop te verkrijgen zijn, zelfs voor business class of first class.

Charles de Gaulle Airport: het gebouw

De Charles de Gaulle Airport (CDG) is na London Heathrow de tweede drukste luchthaven van Europa, en nummer zeven in de wereld wat betreft vliegbewegingen. De bouw van de Charles de Gaulle Airport (CDG) begon in 1966. De eerste terminal was experimenteel wat betreft constructie: een gebouw van 10 verdiepingen dat omringd wordt door 7 kleinere constructies die elk 4 gates bevatten. Daarna werden er nog 2 terminals gebouwd die in een vergelijkbare stijl hebben.

Terminal 2E stortte in 2004 in, met 7 doden als gevolg. Hierdoor werd terminal 2E opnieuw gebouwd, wat 100 miljoen Euro kostte. Charles de Gaulle Airport (CDG) is gelegen in 3 departementen van Parijs: Seine-et-Marne, Seine-Saint-Denis en Val-d’Oise. Het terrein bevat zelfs een jachtterrein en soms wordt er zelfs op wild gejaagd. Het enorme terrein laat zelfs plannen toe om de luchthaven uit te bouwen en nog te vergroten.

Vliegtuigtickets met bestemming Parijs

Een vliegtuigticket kopen in Charles de Gaulle Airport (CDG) is heel gemakkelijk aangezien vele reisorganisaties aanwezig zijn. Dus indien u het Louvre of de Eiffeltoren wil bezoeken, reserveer dan gerust uw vliegtickets ruim op voorhand. De vliegtuigtickets zijn immers heel goedkoop wanneer u uw vliegreis vroeg boekt. En Parijs is één van de populairste bestemmingen ter wereld voor toeristen, waardoor alle voorzieningen aanwezig zijn voor een gezellig verblijf.

 

Beeld: © FreeImages.com/Emmanuel Wuyts