Citytrip Londen per Trein: met de Eurostar door de Eurotunnel

Londen was nooit zo dichtbij: Eurostar neemt je mee naar hartje Londen in 1u51. Londen is hip en ligt binnen handbereik. Ideaal voor een korte break om eens de routine te breken. Voor je het weet ben je aan het shoppen in Harrods of siteseeing op Trafalgar Square.

Een dagje Citytrip Londen per trein. Zalig gewoon! En waarom niet? In de wereldstad Londen is immers heel wat te beleven. Shoppers komen er aan hun trekken in enkele wereldberoemde winkelgalerijen. De belangrijkste winkelstraat in Londen is Oxford Street met meer dan 300 (!!!) shops waaronder Selfridges, Debenhams en John Lewis.

Shopping frenzy tijdens uw citytrip

Een andere aanrader voor uw citytrip naar Londen per trein is King’s road waar u vele klasseboetiekjes en luxe restaurantjes vindt. De chique Chelsea Antiques Market is hier. Dichtbij is Carnaby Street waar de meeste fashion designers zich bevinden. Meer betaalbare mode vindt u in Regent Street en Jermyn Street. Als geld helemaal geen probleem is dient u een bezoekje te brengen aan Bond Street en Mayfair waar enkel exclusieve fashion wordt geserveerd.

Eurostar voordelen

Natuurlijk reist u voor uw citytrip naar Londen met de trein! De kanaaltunnel moet u toch een keertje doorkruist hebben. U bent in enkele uren veilig ter bestemming in het centrum van Londen op een milieuvriendelijke manier. En met Eurostar TGV houdt u nog genoeg budget over voor het shoppen. Wat wil u nog meer? Andere vervoersmiddelen hebben niet die unieke combinatie van voordelige kenmerken die de trein kan bieden.

Musea in Londen

Natuurlijk mag een snuifje cultuur niet ontbreken tijdens uw citytrip naar Londen met de trein. Vele musea en bezienswaardigheden in het centrum van Londen zijn op wandelafstand van elkaar. Buckingham Palace (waar u het wisselen van de wacht kunt meemaken), de Tower of London, het Parlement, Big Ben, Westminster Abbey en de London Eye liggen vlak naast elkaar. Weet wel dat in de zomermaanden de toegangsprijzen vrij hoog zijn en dat de wachttijden kunnen lang zijn.

De meeste van de belangrijkste musea zijn gratis maar door hun overweldigende aantal is het onmogelijk deze in één weekend te bezoeken. Voorbeelden zijn het Museum of London, National Gallery in Trafalgar Square, het British Museum, het Natural History Museum en het Victoria and Albert Museum. Al deze musea herbergen unieke stukken van onschatbare waarde en zijn dus een bezoekje meer dan waard.

Gratis toegang tot parken

Wist je trouwens dat alle parken in Londen gratis voor bezoekers zijn? Ideaal dus voor een picknick of een rustig moment (het verkeer kan echt wel heel druk zijn). Voorbeelden zijn: Regent’s Park, St James’s Park en natuurlijk Hyde Park waar een fontein ter ere van Lady Di werd opgericht.

Eén tip nog: boek uw Eurostar treinticket vroeg genoeg om een geschikte zitplaats te kunnen reserveren!

 

Beeld: © FreeImages.com/Mariano Vila