Vliegtickets Vietnam: Naar De Beste Stranden Ter Wereld

Een vliegticket naar Vietnam brengt u naar een veelbelovend land in volle ontwikkeling. Het valt niet te ontkennen dat Vietnam een woelig verleden heeft: door zijn strategische ligging in Zuid-Oost Azië zijn er veel oorlogen gevoerd. De bekendste was de Vietnamoorlog in de 20ste eeuw waarbij de VS zich mengde in de strijd van het nationalistische zuiden tegen het communistische noorden. Daarvoor was Vietnam trouwens een kolonie van Frankrijk – Indochine genaamd. Evenals de Fransen delfden de Amerikanen het onderspit in één van de meest becommentarieerde en verfilmde oorlogen ooit. Ondertussen herstelt Vietnam zich van deze verwoestende oorlogen en ze doet dat in een razendsnel tempo (maar ze komen van ver).

Stranden, luxehotels en nachtclubs

Eén manier die steeds meer en meer gebruikt wordt door overheden om welvaart te creëren is het toerisme. Miljoenen toeristen bezoeken ondertussen jaarlijks Vietnam. Vliegtuigtickets zijn daardoor heel gewild en online beschikbaar. Vietnam heeft een aantal significante toeristische troeven maar wat er absoluut bovenuit steekt zijn de stranden. Vietnam heeft dan ook maar liefst meer dan 3000 km (!!!) aan stranden waarbij de meeste bedekt zijn met ideaal goudgeel, fijn zand. Aangezien het land een langwerpige vorm heeft dat van Noord tot Zuid uitgestrekt is, zijn er verschillende klimaatzones. De stranden in het zuiden liggen in een meer sub-tropisch gebied en de Noordelijke gebieden zijn gematigder. In het zuiden van Vietnam zijn er ook een aantal spectaculaire lagunes gelegen.

Goedkope vliegtickets Vietnam nodig?

De Zuid-Vietnamese regio rond Nha Trang heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een heuse toeristische zone met grote stranden en een bruisend nachtleven. Heeft u nood aan een rustigere vakantie? Kies dan voor het nabijgelegen Mui Ne. U heeft hier de keuze tussen grote luxeresorts of kleine gezellige bungalows die ideaal zijn voor een vakantie met het gezin. De regio is trouwens heel populair voor Russische toeristen dus moet u niet verbaasd zijn als u hier veel Russisch hoort of leest.

Aangezien Vietnam nog altijd vrij goedkoop is, kunt u hier een leuke vakantie beleven met vrij weinig budget. Het vliegticket naar Vietnam zal waarschijnlijk de grootste hap uit uw budget nemen (het is best ver). Wat u daarom zeker moet doen om uw vlucht naar Vietnam betaalbaar te houden is heel vroeg uw vliegtuigticket naar Vietnam boeken; dit geeft u recht op een vroegboekkorting tot 20% (afhankelijk van de vraag op dat moment).