Vliegtickets Bulgarije: Naar Hoofdstad Sofia

Een vliegticket naar Bulgarije brengt u in een mooi en eigenzinnig land in Zuidoost-Europa. Een groot deel van het land bestaat uit bergketens doorsneden met rivieren (zoals de Donauvlakte). In het Oosten grenst het land aan de Zwarte Zee, waar meer en meer toeristen op afkomen. Door zijn centrale ligging in Europa is Bulgarije beïnvloed geweest door talrijke culturen zoals de Romeinen, Grieken, Ottomaren, Turken, Oostenrijkers en Russen. In 2007 werd het land lid van de EU. Aangezien Bulgarije de toegangspoort vormt tot Turkije wordt het land ieder jaar weer doorkruist door vele Turken met de auto op weg naar familie in Turkije. Door de historische vete tussen Bulgaren en Turken zijn deze trips uiteraard niet altijd zonder problemen (ook wegens de slechte wegen).

Vluchten naar luchthaven Sofia

De kans is groot dat dat uw vlucht naar Bugarije landt in de internationale luchthaven van Sofia, hoofdstad van Bulgarije. Vliegtuigtickets naar Sofia zijn dan ook in voldoende mate beschikbaar. Sofia is ook het economisch centrum van het land. Vele verwerkende nijverheden zijn hier gevestigd. Het is een oud zeer dat de fabrieken in kwestie stammen uit communistische tijden en zeer verouderd zijn. De modernisatie komt echter op gang. Doordat de loonkosten bij de laagste van Europa horen, en de scholingsgraad is vrij hoog, delokaliseren meer en meer Westerse bedrijven hun fabrieken naar Bulgarije. Dit zorgt voor een welkome investeringsgolf.

Goedkope vliegtickets Bulgarije nodig?

U wil op vakantie naar Bulgarije en zoekt vliegtickets? Bulgarije zal u in ieder geval met open armen ontvangen. Een wandelvakantie in de ongerepte natuur van Bulgarije is dan ook niet te versmaden. Een tweede troef is de citytrip naar Sofia dat perfect mogelijk is met een beperkt budget, wat dan ook gretig gedaan wordt door jonge Europeanen, Russen en mensen uit het Midden-Oosten. hier kan ook uitgebreid gefeest worden in de vele nieuwe nachtclubs, een element dat in wel meerdere Oost-Europese hoofdsteden voorkomt.

En lagekostvliegmaatschappijen zoals Ryanair vliegen op Bulgarije (Sofia en Plovdiv) dus goedkope vliegtickets zijn wel degelijk mogelijk. Een derde troef van Bulgarije zijn de vakantiegebieden aan de Zwarte Zee met enkele leuke stranden. Het continentale klimaat is tijdens de zomer dan ook ideaal (warm en droog) voor een flinke zonvakantie aan het strand. Leuke stranden zijn Golden Sands, Albena en Sint Constantijn en Helena in het Noorden, en Sunny Beach, Sint Vlas, Nesebar en Pomorie aan het Zuidelijk deel.