Vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten: Vliegen naar Dubai en Abu Dhabi

Een vliegticket naar de Verenigde Arabische Emiraten (voorheen Oman) brengt u naar een klein maar bijzonder landje in volle ontwikkeling. In feite zijn de Verenigde Arabische Emiraten, zoals het woord zegt, een unie van verschillende woestijnstaatjes. Er zijn er zeven: Adu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah en Umm al-Qaiwain. De belangrijkste zijn Adu Dhabi en Dubai die al decennia lang de wereldpers halen met gedurfde bouwprojecten.

De reden voor deze bouwprojecten is olie: aardolie voorziet het land al heel lang van heel vele inkomsten. De grote bouwprojecten zijn dan een manier om dit geld gepaste te investeren, maar ook zijn ze een poging om economische sectoren op poten te zetten die onafhankelijk werken aan de aardoliesector.

De Emiraten, bekend voor zijn grote bouwprojecten

Eén van deze sectoren is het toerisme waarbij jaarlijks miljoenen toeristen vliegen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Vliegtuigtickets naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn dan ook heel gewild bij de internationale reisbureaus. De overvloedig luxueuze hotels (kijk maar eens naar de film ‘sex and the city II’) met een ‘sprookje van duizend-en-één-nacht’ atmosfeer trekken een welstellend publiek aan.

Daarnaast trekken er ook ieder jaar arbeiders van de hele wereld naar de Verenigde Arabische Emiraten om mee te helpen aan één of ander gigantisch bouwproject. Beroemd zijn de Burj Dubai (hoogste gebouw ter wereld) en de kunstmatige eilandjes die in een speciale vorm (eentje in de vorm van de wereldkaart) worden opgespoten. Hiervoor worden Aziatische arbeiders ingehuurd, samen met Westerse know-how.

Respecteer lokale gebruiken

U wil op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten en zoekt nog vliegtuigtickets? De Verenigde Arabische Emiraten zullen u in ieder geval met open armen ontvangen; het land is bijzonder reisvriendelijk. De officiële staatsgodsdienst is de Islam maar men is tolerant voor mensen met andere religies.

Moest dit niet het geval zijn zou de situatie bijzonder moeilijk zijn naar buitenlanders toe, omdat er net zo veel mensen met verschillende nationaliteiten werken. Dit betekent niet dat de lokale gebruiken niet gerespecteerd moeten worden. Ongepast gedrag (overspel, dronkenschap, drugs, naaktheid, onzedelijkheid,…) moeten daardoor ten zeerste worden vermeden in het openbaar. Ja, dit geldt ook op de luchthaven.

Goedkope vliegtickets naar de Verenigde Arabische Emiraten

U kunt eigenlijk het hele jaar reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Vliegtickets boekt u best in januari aangezien die dan het goedkoopst genoteerd staan en goedkope vluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten mogelijk worden. Indien u niet zo goed tegen de hitte kunt is het wel het best om de zomermaanden te vermijden.

Het is daarbij handig om weten dat de grote culturele evenementen doorheen het hele jaar worden gehouden. voorbeelden zijn de nationale feestdag in december, het Dubai Looking Festival, de Dubai Earth Cup (paardenwedstrijd), Dubai Desert Classic (golf) en de feestdagen van de Islamitische kalender (Ramadan, Suikerfeest en Offerfeest).