Vliegtickets Colombia / Bogota: Festivals en Ornithologie

Een vliegticket naar Colombia brengt u in een prachtig maar woelig land in Zuid-Amerika. De onrust die typisch is voor Colombia is te wijten aan historische sociologische opdeling tussen een kleine groep van rijke en machtige grootgrondbezitters en een grote groep van armere mensen. Dit heeft geleid tot het ontstaan van linkse rebellen, waartegen rechtse paramilitaire milities werden ingezet. Hierbij kwam de cocaïnemaffia als grote speler in de jaren ’70. Sinds een jaar of tien heeft, door kordaat in te grijpen, de regering terug greep op het land.

Vogelpracht in het Amazonewoud

Aangezien de laatste jaren de situatie gestabiliseerd is, vinden steeds meer en meer toeristen de weg terug naar Colombia. Vliegtickets naar Colombia zijn sinds een jaar of vijf daardoor zeer in trek. Het land heeft dan ook verschillende troeven.

Het land bestaat voor een groot deel uit gebergte en regenwoud met bijbehorende natuurpracht. Doordat het land nagenoeg op de evenaar ligt zijn de temperaturen tropisch hoog. De stranden zijn nog zeer ongerept (de toeristische sector is in volle ontwikkeling) waardoor het daar lekker vertoeven is. Een aanrader zijn de Rosario eilanden waar u rustige en luxueuze resorts terugvindt.

Vluchten naar Colombia/Bogota

U wil op reis naar Colombia en bent op zoek naar vliegtickets? Colombia zal u zeker met Zuid-Amerikaanse charme ontvangen! De steden zijn sinds een jaar of tien weer aantrekkelijk voor toeristen. De kans is trouwens groot dat uw vlucht naar Colombia landt in de internationale luchthaven van hoofdstad Bogota: Aeropuerto Internacional El Dorado. Een andere mooie stad die u zeker niet mag missen is Cartagena, een bijzonder mooie en romantische stad vol met gezellige pleintjes en terrasjes. Vooral rond de jaarwisseling (het begin van het droge seizoen) zijn er bijzonder veel bezoekers; Colombia is ook bekend voor zijn vele internationaal vermaarde festivals.

Goedkoop vliegticket naar Colombia nodig?

Colombia bezoeken biedt een ideale mix van cultuur (in de steden) en natuur (in het regenwoud). Met riviercruises kunt u diep doorheen de jungle varen. Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in ornithologie dan kunt u best eens een trip maken naar Leticia, in het zuiden van het land. Het aantal soorten vogels dat u zult zien is indrukwekkend maar Colombia heeft dan ook de hoogste bird count ter wereld. Colombia is niet al te duur maar een vliegtuigticket kan wel veel geld kosten door de lange afstand. Een goedkoop vliegticket naar Colombia kunt u verkrijgen door enkele maanden op voorhand te boeken waardoor u in aanmerking komt voor een vroegboekkorting.