Vliegtickets Slowakije: Naar de luchthaven van Kosice

Een vliegticket naar Slowakije (of ook: Slovakije) brengt u in een klein maar sympathiek landje in centraal-Europa. Slowakije is misschien wel het meest bekend als deel van het voormalige Tsjechoslowakije dat ophield te bestaan in 1993 toen Slowakije en Tsjechië vreedzaam scheidden. Alhoewel Slowakije een eigen taal heeft is het toch zeer beïnvloed door buurlanden Oostenrijk, (uiteraard) Tsjechië en Hongarije. Slowakije is een typisch centraal-Europees land met pittoreske stadjes, woeste gebergten en een ongerepte natuurpracht. Ideaal dus voor mensen die van Oostenrijk houden en eens iets anders willen.

Vluchten naar Slowakije/Kosice

Eigenaardig genoeg is de kans groot dat uw vlucht naar Slowakije niet landt in hoofdstad Bratislava (het vroegere Presburg); maar wel in Kosice, de tweede grootste stad van Slowakije. Vliegtickets naar Slowakije/Kosice zijn dan ook voor u beschikbaar online. Kosice is trouwens ook een leuke stad om te bezoeken; en vele beroemdheden zijn hier geboren, zoals voormalig tennisster Martina Hingis,
schilder Leopold Horowitz en president Rudolf Schuster.

Toeristische trekpleisters

U wil op vliegvakantie naar Slowakije en bent op zoek naar de gepaste vliegtuigtickets? Slowakije zal u in ieder geval met open armen ontvangen! Hoofdstad Bratislawa is heel geschikt voor een leuke citytrip: het biedt een typisch centraal-Europese architectuur met moderne horeca infrastructuur. En dit samen met heel goedkope prijzen. Bratislawa ligt in het uiterste westen van Slowakije dicht bij de Oostenrijkse grens. Andere toeristische attracties van Slowakije zijn:
-Vele oude kastelen, kerken en burchten: vb. Bojnice, Spis (Spisske Podhraie), Zamok of het kasteel van Zvolen, en Mestsky Hrad in Kremnica.
-Kuuroorden: vb. Korytnica.
-Gebergten met ski-oorden en culturele activiteiten: vb. Hoge Tatras & Lage Tatras, Mala Fatra en Slovensky Raj (Slowaaks Paradijs).
-Historische centra van dorpen en steden: vb. Vychlovka, Kremnica, Banska Bystrica en Banska Stiavnica.

Goedkope vliegtickets Slowakije

Aangezien de loonkost in Slowakije heel laag zijn, hebben meerdere Westerse bedrijven sommige onderdelen geoutsourced naar hier. Vooral in de houtverwerkende nijverheid dan, want in Slowakije zijn nogal wat uitgestrekte wouden die ideaal zijn voor bosbouw. Goedkope vliegtickets naar Slowakije zijn trouwens ook mogelijk aangezien prijsbrekers zoals Ryanair op Slowakije vliegen. En indien u geïnteresseerd bent in een authentiek Slowaaks hotel, dan weten wij wel een goed adresje voor u!