Vliegtickets Nederlandse Antillen: Naar de luchthaven van Curaçao

Een vliegticket naar de Nederlandse Antillen brengt u naar een eilandengroep in de Caraïben dat behoort tot het koninkrijk Nederland. Tot de Nederlandse Antillen behoren 6 eilanden: Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Saba, Sint Eustatius en Bonaire. De grootste en belangrijkste eilanden van deze eilandengroep zijn Aruba, Sint Maarten en Curaçao. Deze hebben een onafhankelijke status binnen het koninkrijk Nederland. Saba, Sint Eustatius en Bonaire hebben de status van Nederlandse gemeente.

Zonnige strandvakantie in het belastingparadijs

Ieder jaar weer vliegen vele duizenden toeristen naar de Nederlandse Antillen. Vliegtickets zijn dan ook online zeker beschikbaar. Dit is zeker niet verwonderlijk want deze tropische eilanden in de Caraïben staan bekend voor de mogelijkheid op een zonnige strandvakantie. Ook spreekt men op sommige eilanden enigszins Nederlands wat de communicatie met de plaatselijke bevolking vergemakkelijkt. Dit vertaalt zich in de immer groeiende toeristenaantallen, wat zeker een boost geeft aan de plaatselijke economie.

Vluchten naar Curaçao

De kans is groot dat uw vlucht naar de Nederlandse Antillen landt op Curaçao dat samen met Aruba de grootste en belangrijkste eilanden van de Nederlandse Antillen zijn. Op Curaçao ligt ook de hoofdstad van de Nederlandse Antillen: Willemstad. Hier ligt de Curaçao International Airport, of ook wel bekend als Vliegveld Hato. Willemstad heeft ook een grote zeehaven, dat de slagader is van de economie van de hele Nederlandse Antillen. Voor de rest leeft Curaçao van het toerisme. Maar zoals reeds gezegd heeft men hier een reeks enorme toeristische troeven.

Goedkope vliegtickets Nederlandse Antillen/Curaçao

U wil ook naar Curaçao en bent op zoek naar goedkope vliegtickets? Curaçao zal u in ieder geval met open armen ontvangen! U kunt hier watersporten, in de zon luieren, naar het casino gaan en taxvrij shoppen. Curaçao staat traditioneel immers ook bekend als beslastingsparadijs. Net als op andere Caraïbische eilanden was het gezag van de de koloniale machthebber eerder zwak (want heel ver weg) en ontstond er zo een ‘piratenmentaliteit’. Leuk is ook dat Willemstad zijn authentiek Hollands karakter bewaard heeft en is zeker een bezoekje waard is. Schrik ook niet indien u in het landschap af en toe ook een oer-Hollandse windmolen ziet staan.