Vliegtickets Slovenië: Een Citytrip Naar Ljubljana Bijvoorbeeld

Een vliegticket naar Slovenië brengt u in een klein en leuk balkanlandje in Zuid-Europa. Slovenië is één van de staten die ontstond na het uiteenvallen van voormalig Joegoslavië eind 20ste eeuw. Van de bijbehorende burgeroorlogen heeft Slovenië weinig of geen last gehad doordat het zich in het uiterste westen van Joegoslavië bevond, ver van alle strijdgewoel. Aangezien Slovenië altijd al een bloeiende economie heeft gehad, had het ook geen enkele moeite om zijn EU lidmaatschap te verkrijgen. Slovenië was altijd al heel gericht op Europa (het maakte lang deel uit van Oostenrijk) en het heeft vooral handelsrelaties met Duitsland, Italië, Hongarije en Oostenrijk.

Vluchten naar Ljubljana Joze Pucnik luchthaven

Wanneer u naar Slovenië vliegt is de kans groot dat u op de Internationale Luchthaven Joze Pucnik van Ljubljana, hoofdstad van Slovenië. Vliegtuigtickets naar Ljubljana zijn dan ook online beschikbaar. Ljubljana is trouwens met Maribor de enige echte stad van Slovenië. Ljubljana is heel klein voor een Europese hoofdstad maar kent toch een mengeling van vele bouwstijlen. De overheersende architecturale figuur is de beroemde Joze Plecnik (niet te verwarren met Joze Pucnik) die in de eerste helft van de 20ste eeuw stevig zijn stempel op de stad heeft gedrukt. Talrijke monumenten en gebouwen zijn van zijn hand. Typisch is zijn vrij klassieke stijl in combinatie met moderne elementen. Het is zeker de moeite deze een bezoekje te brengen, bijvoorbeeld tijdens een citytrip.

Wintersporten in de Alpen

Bent u geïnteresseerd in reizen naar Slovenië en u bent op zoek naar vliegtickets? Slovenië is niet zo ver vliegen en de vliegtuigtickets zijn makkelijk gevonden online. Er is heel wat te zien in Slovenië. Eigenlijk is het een typisch Alpenland met zijn typische bergdorpjes. Bergwandelen is trouwens de nationale sport in Slovenië. Uiteraard kunt u er ook leuk skiën en wintersporten. Het voordeel is dat het land nog niet ontdekt is door het massa-toerisme waardoor u er rustig kunt vertoeven zonder veel heisa.

Goedkope vliegtickets Slovenië

Slovenië is geen goedkoop land en wordt nog niet bereikt door lage kost vliegtuigmaatschappijen. Daardoor zijn goedkope vliegtickets naar Slovenië enkel te bemachtigen door extra vroeg te boeken, waardoor u recht heeft op de vroegboekkorting.