Vliegtickets Macedonië: Het Skopje Van Vandaag

Een vliegticket naar Macedonië brengt u per vliegtuig naar een jong en klein landje in het Zuiden van Europa. Macedonië maakte deel uit van het voormalige Joegoslavië en ondervond relatief weinig last van de burgeroorlogen van de jaren 1990. Alhoewel de huidige staat Macedonië nog maar 20 jaar bestaat is de naam wel wereldberoemd doordat Alexander de Grote zichzelf een Macedoniër noemde. Alexander de Grote zorgde er 2500 jaar geleden voor dat de Griekse cultuur (het hellenisme) verspreid werd over de helft van de toen bekende wereld. Het is niet verwonderlijk dat de Macedoniërs trots zijn op hun cultuur en verleden.

Het Ohrid Meer: groot, diep en romantisch

De kans is groot dat uw vlucht naar Macedonië landt op de internationale luchthaven (uiteraard ‘Alexander de Grote’ genoemd) van Skopje, hoofdstad van Macedonië. Vliegtickets naar Skopje zijn dan ook online beschikbaar. Skopje werd in 1963 getroffen door een zware aardbeving en is nagenoeg volledig heropgebouwd. De stad bezit dus terug al zijn historisch centrum, oude bruggen, badhuizen, moskeeën en orthodoxe kerken. De absolute trekpleister van de stad is het Ohrid meer, een heel oud en heel diep meer waarop veel romantische boottochtjes worden georganiseerd. Het meer is zo groot dat het tot Albanië reikt.

Leuke citytrip naar Skopje

U wil, zoals steeds meer toeristen overigens, een citytrip naar Skopje en bent op zoek naar goedkope vliegtuigtickets? Macedonië zal u in ieder geval met open armen ontvangen. De mensen hier zijn vriendelijk en gastvrij, en de prijzen zijn helemaal niet duur. Ideaal voor een leuke citytrip dus. Proef in Macedonië zeker Skara (gegrild vlees) dat u voor geen geld kunt kopen. Iets gezonder is de shopska salata, een lekker slaatje met kaas. Aangezien er hier een typisch continentaal klimaat heerst (Macedonië heeft geen kustlijn) zijn de zomers warm en droog en dus het best geschikt voor een vakantie door te brengen.

Goedkope vliegtickets naar Macedonië?

Avontuurlijke mensen die verder landinwaarts trekken kunnen ook heel wat bezichtigen. Het landschap is bergachtig met vele meertjes, kloosters en oude nederzettingen waar u met de plaatselijke bevolking een glaasje Rakija (brandewijn) kunt drinken. Bezoek zeker Krusevo, een combinatie van stad en museum in de bergen waar u ook leuk kunt skiën. U kunt zeker besparen op uw vlucht naar Macedonië door uw vliegticket zo goedkoop mogelijk online te selecteren.