Vliegtickets Schotland: Naar De Luchthaven Van Aberdeen

Een vliegticket naar Schotland brengt u naar een woest maar beeldschoon land in het Noorden van de Britse eilanden. Schotland heeft ook een bijzonder boeiende en woelige geschiedenis, vooral samen met buurland Engeland dat altijd al een grote macht uitoefende. Op dit moment is het officieel staatshoofd van Schotland nog altijd de koning of koningin van het Brits Rijk. Schotland heeft echter al een eigen parlement in hoofdstad Edinburgh en er is nog een voortdurend streven naar volledig onafhankelijkheid. Schotland is een ideaal land Voor toeristen die gesteld zijn op woeste landschappen, mistige meren, kliffen waarop de golven uiteenspatten,
authentieke maaltijden en bier, kastelen en romantische vergezichten.

Loch Ness, kilts en whiskey

U plant een vliegreis naar Schotland en bent online op zoek naar vliegtickets? Schotland zal u zeker met open armen ontvangen. Proef zeker een de plaatselijke specialiteit Haggis, gevulde schapendarmen (het is echt niet zo erg als het klinkt) met een flinke pint bier of een whiskey. Na deze stevige maaltijd bent u weer sterk genoeg om de woeste en kille Schotse wind te trotseren. Maak een flinke wandeling door de highlands; een kilt dragen is essentieel als u de authentieke Schotse spirit wil leren kennen. Breng een bezoekje aan Loch Ness – eigenlijk een gigantisch zoetwatermeer in reepvorm – om het plaatselijke monster met blote handen te vangen (of toch alleszins te fotograferen). U ziet: genoeg activiteiten voor de echte mannen onder ons. Vrouwen zijn natuurlijk ook toegelaten om de mannen aan te moedigen.

Goedkope vliegtickets Schotland

Om deze redenen bezoeken miljoenen toeristen ieder jaar weer Schotland. Vliegtuigtickets naar Schotland zijn daardoor online volop beschikbaar. Het is trouwens goed mogelijk dat uw vlucht naar Schotland landt op de luchthavens van Aberdeen of de luchthaven van Edinburgh. Dit zijn de twee grootste luchthavens van Schotland. Van hieruit kunt u heel Schotland bereiken per bus of met een huurauto. Goedkope vluchten naar Schotland zijn trouwens ook mogelijk aangezien verschillende lagekostvliegmaatschappijen vliegen op Schotland. De goedkope vliegtickets naar Schotland zijn beschikbaar online.

Braveheart

Hoofdstad Edinburgh is trouwens uitgeroepen als één van Europa’s mooiste en meest authentieke steden. De stad heeft zijn oorspronkelijks structuur behouden sinds de middeleeuwen (ze is ook nooit verwoest of bedreigd geweest). Onder traditioneel doedelzakgeschal kunt u Edinburgh Castle bezoeken, een groot middeleeuws kasteel op een uitgedoofde vulkaan dat uitzicht heeft op de hele stad. Schotland staat trouwens vol met kastelen. Belangrijk voor de Schotse geschiedenis is Stirling Castle; hier versloeg Robert the Bruce (één van de hoofdfiguren in de film ‘Braveheart’ met Mel Gibson) in 1314 de Engelsen en dwong zo onafhankelijkheid af. Boek nu uw vliegtuigticket naar Schotland en u kunt dit allemaal van dichtbij bekijken.