Vliegtickets Qatar: Op Naar Het WK Voetbal Van 2022

Een vliegticket naar Qatar (ook: Katar) brengt u naar een rijk en welvarend emiraat op het Arabisch schiereiland (het is zelf ook een schiereiland op vormt). Net zoals de leden van de Verenigde Arabische Emiraten zoals Dubai en Abu Dhabi is Qatar droog, heet en met olie- en gasrijke woestijnen. Qatar is door deze gas- en olie-export dan ook schatrijk geworden. Doordat het einde van het olietijdperk in zicht komt, probeert Qatar enigszins zijn economie enigszins te diversifiëren.

Vliegtickets WK voetbal Qatar 2022

Het was een complete verrassing toen de FIFA aankondigde dat Qatar het WK voetbal in 2022 mag organiseren. Vliegtuigtickets naar het Qatar voor het WK voetbal zullen in 2022 dan ook massaal gevraagd worden. Dit zou trouwens de eerste keer zijn dat een land in het Midden-Oosten een groot sportspektakel mag ontvangen. De problemen zijn enorm op logistiek, organisatorisch en klimatologisch vlak; maar gelukkig is er aan geld geen gebrek. Om aan de hitte te ontkomen zijn plannen gemaakt om gigantische gesloten voetbalstadions met airco te bouwen. Zonne-energie zou het geheel volledig zelfbedruipend qua energievoorziening moeten maken.

Vluchten naar Doha, Qatar

De kans is groot dat de internationale luchthaven van Doha, hoofdstad van Qatar, tegen dan enorm zal uitgebreid zijn. Alle vluchten naar Qatar landen immers op Doha, wat op dit moment nog een vrij kleine (maar heel gesofistikeerde) luchthaven is. Er moet dus nog flink gewerkt worden om de deadlines tot 2022 te halen; maar de verwachting is dat Qatar deze moeiteloos zal halen. Op dit moment is er trouwens een ware bouwexplosie in allerlei golfstaten, die met oliedollars talrijke bouwprojecten opzetten. De bouwvakkers worden uit India en de armere moslimlanden gehaald. De voertalen in internationaal gezelschap zijn daardoor Arabisch en Engels.

Goedkope vliegtickets Qatar

Qatar is geen goedkoop land, maar ook niet extreem duur zoals Zwitserland of Zweden. Doordat het land nagenoeg alles behalve energie moet invoeren is staat het prijsniveau op een Mediterraan peil. Ook de booming economie zorgt hiervoor. Indien u Qatar bezoekt, zorg dan in ieder geval voor voldoende budget (in USD of Riyals). U kunt besparen door uw vliegticket naar Qatar enkele maanden op voorhand te bestellen, waardoor u recht heeft op de vroegboekkorting.

Respect en soberheid

Indien u onder de vleugels van een bedrijf of andere instelling bezoekt, weet dan dat u de eerste dagen een goede gids nodig heeft. Alhoewel Qatar vrij tolerant is wat betreft buitenlanders, moeten de (ethische) wetten strikt gevolgd worden. Dit betekent dat u in geen geval vrouwen aanspreekt of in het openbaar alcohol drinkt. Westerse vrouwen hoeven niet gesluierd zijn maar lopen best niet al te extravagant gekleed rond. Onthoud dat respect en soberheid zijn sleutelwoorden in het openbare leven.