Vliegtickets Oman: Woestijnavontuur Vanuit Muscat 

Een vliegticket naar Oman brengt u in een dunbevolkte woestijnstaat in het zuid-oosten van het Arabisch schiereiland. Alhoewel er per vierkante meter heel weinig mensen wonen, stijgt de bevolking pijlsnel. De steden (vooral hoofdstad Oman) staan dus onder een continue druk om te groeien. De rest van het land bestaat vooral uit olierijke woestijngrond. Een deel van Oman was vroeger een kolonie van Portugal.

Warmwaterbronnen

Vele toeristen reizen ieder jaar naar Oman. Vliegtuigtickets zijn daardoor zeer gewild. De toeristische troeven van het land zijn het warme en zonnige weer, de betaalbare luxe, vriendelijke mensen en gezellige drukte van de vele marktjes. Sommigen worden aangetrokken door het avontuur en trekken per Jeep het land rond. In het noorden van Oman zijn vele warmwaterbronnen die een natuurlijk spektakel bieden. Dichterbij Muscat is Rustaq, de hoofdstad in Antieke tijden waar nog een prachtig oud fort terug te bezichtigen is. Centraal gelegen aan de kust ligt Quiryat en een ideale uitvalsbasis voor vissersdorpjes te bezoeken. De routes in het binnenland doen vele wadi’s aan.

Vluchten naar Muscat

De kans is groot dat uw vlucht naar Oman land in de internationale luchthaven van Muscat (voorheen Seeb International Airport), zoals gezegd de hoofdstad van Oman. Vliegtickets naar Muscat zijn dan ook online beschikbaar op gespecialiseerde websites. In de hoofdstedelijke regio woont zowat één vijfde (schattingen lopen uiteen) van de hele bevolking van Oman. Hier ontwikkelt zich een dienstensector op basis van staatsinvesteringen die een infrastructuur op poten zet én buitenlandse know-how kan aantrekken. Het land lijkt hierbij sterk op de andere woestijnstaatjes die langzaamaan hun economie willen diversifiëren doordat het einde van het olietijdperk in zicht komt.

Goedkope vliegtickets Oman

Oman wordt niet beschouwd als een duur land. Dit is het grote verschil met de kleinere oliestaatjes als Dubai en Qatar. Dit betekent dat de meeste Westerse toeristen zich de luxe van een vijfsterrenverblijf kunnen permitteren. Rugzaktoeristen hebben niet zo veel budget nodig. In feite kan het zijn dat het vliegticket naar Oman het grootste deel van het vakantiebudget opslokt. Hierdoor gaan vele toeristen op zoek naar goedkope vliegtickets voor Oman. Een flink deel kan bespaard worden door de vroegboekkorting, die kan worden verkregen wanneer het vliegticket vele maanden op voorhand wordt geboekt.