Vliegtickets Panama en Panama City

Een vliegticket naar Panama brengt u in een klein maar beroemd land in Centraal-Amerika. Zijn beroemdheid dankt Panama aan het Panama-kanaal, het enige kanaal dat de Stille Oceaan verbindt met de Atlantische Oceaan. Het kanaal kan de reistijd van schepen met weken verminderen, wat een enorm economisch en financieel voordeel betekent voor de rederijen. Door zijn strategisch enorm belangrijke waarde is er al flink wat gebakkeleid over Panama in de voobije eeuwen. De laatste jaren is de situatie echter enorm gestabiliseerd waardoor Panama een groeiende economie en toeristische sector kent.

Bloeiende immo-markt

Daarom ook reizen steeds meer en meer toeristen naar Panama. Vliegtuigtickets naar Panama zijn heel gewild en er wordt vooral online vergeleken en gekocht. Het tropische klimaat en de mooie stranden zijn natuurlijk een enorme troef van het land. Een andere element is dat de huizenmarkt in de kuststeden ook gevoelig in de lift zit. Vele buitenlanders (vooral bejaarden uit de VS) kopen een huis in Panama om er geheel of voor een groot deel van het jaar te wonen. De huizenprijzen zijn echter nog altijd heel laag in vergelijking met de VS of Europa, zelfs na de immo-crisis.

Vluchten naar Aeropuerto Internacional de Tocumen, Panama-stad

De kans is groot dat uw vlucht naar Panama landt in Aeropuerto Internacional de Tocumen bij Panama-stad, hoofdstad van Panama. Vliegtickets naar Panama zullen dus veelal deze gegevens vermelden.

Dat de hoofdstad ook Panama City wordt genoemd, ondanks het feit dat Spaans de voertaal is, duidt op de grote invloed die de VS uitoefenen op het gebied. De VS hadden bij de aanleg van het Panamakanaal trouwens een ‘eeuwigdurend’ eigendomsrecht maar sinds 1999 is het kanaal eigendom van de staat Panama. Sindsdien biedt het kanaal een belangrijke bron van inkomsten voor Panama. Een eigenaardigheidje van het kanaal is dat de monding van de Atlantische Oceaan oostelijker ligt dan de monding van de Pacific, terwijl dit voor de rest van Amerika omgekeerd is. Dit komt door een kronkel in de aansluiting tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Goedkope vliegtickets Panama

U wil ook op reis naar Panama en bent op zoek naar goedkope vliegtuigtickets? Panama zal u in ieder geval met open armen ontvangen. Panama is zeker geen duur land maar door de grote afstand kunnen vliegtickets inderdaad duur uitvallen. Boek daardoor uw vliegtickets naar Panama zo vroeg mogelijk om recht te hebben op de vroegboekkorting die veelal gegeven wordt.