Vliegtickets Aruba: Het Kleine Eiland Van Romantiek

Een vliegticket naar Aruba brengt u op een klein eilandje in de Caraïbische Zee, vlakbij Venezuela. Aruba maakt deel uit van de Antillen en wordt erkend als een zelfstandig land binnen het koninkrijk Nederland. Gegeven zijn ligging is het niet verwonderlijk dat het klimaat van Aruba tropisch is; met veel zon en hoge temperaturen,  toch ligt het eiland ver genoeg van de eigenlijke Caraïben en zijn orkanen zeldzaam. Er valt in Aruba relatief weinig neerslag en er is bijgevolg minder weelderige begroeiing dan je zou kunnen verwachten. Het toerisme is hier toch een belangrijke bron van inkomsten.

Caraïbische Cruise naar Aruba

Vele toeristen reizen ieder jaar met het vliegtuig naar Aruba. Vliegtuigtickets zijn dus in ruime mate online aanwezig. Aruba is trouwens ook een populaire aanlegplaats voor cruises; de haven hiervoor is gelegen in hoofdstad Oranjestad. De plaatselijke munt, de Arubaanse florin, is gekoppeld aan de dollar (niet aan de Euro) waardoor u ook kunt betalen in Dollar. Er zijn op Aruba een aantal heerlijke stranden te vinden: Palm Beach, Eagle Beach, Rodgers Beach, Baby Beach en Arashi Beach. U begrijpt dat er naast Nederlanders vele Amerikanen het eiland bezoeken. Wegens de uitzonderlijke schoonheid van de stranden komen veel buitenlanders naar Aruba om er een huwelijksceremonie te houden.

Goedkope vliegtickets Aruba

Door de vrij zwakke dollar is het bijzonder interessant voor Europeanen om naar Aruba op vakantie te gaan. Indien u een goedkoop vliegticket voor een vlucht naar Aruba op de kop wil tikken dient u zo vroeg mogelijk te boeken om de vroegboekkorting binnen te rijven. De kans is trouwens groot dat uw vlucht richting Aruba zal landen op de Internationale luchthaven Koningin Beatrix van Oranjestad. Nederland was trouwens niet de enige kolonisator die hier zijn sporen heeft achtergelaten: ook de Spanjaarden en Engelsen hebben hier een basis gehad. Aruba behoort tot de ABC landen samen met Curaçao en Bonaire dat dan weer tot de Nederlandse Antillen behoort. U kunt tussen de verschillende eilanden reizen per boot (een echte aanrader!).