Vliegtickets Ecuador: Naar De Luchthaven Van Quito

Een vliegticket naar Ecuador brengt u naar een klein maar prachtig land in Zuid-Amerika met een interessante geschiedenis. Ecuador is pal gelegen op de evenaar en de naam ‘Ecuador’ komt dan ook van het Spaanse woord voor evenaar. Ecuador is een typisch Zuid-Amerikaans land. Zoals nagenoeg alle buurlanden veroverden de Spaanse conquistadores het land in de 16de eeuw op de indianen waarna Spaanssprekende grootgrondbezitters de nieuwe elite werden.In de 19de eeuw was het land een typische bananenrepubliek onder verschillende dictators. Pas in de 20ste eeuw werd Ecuador een volwaardige democratie en werd het moeilijke pad van duurzame ontwikkeling gevolgd.

Vluchten naar Quito Mariscal Sucre Airport

De kans is groot dat uw vlucht naar Ecuador land op Mariscal Sucre Airport in Quito, hoofdstad van Ecuador. Vliegtickets naar Quito zijn dan ook online beschikbaar. Quito is al eeuwenlang de hoofdstad van Ecuador, maar is zeker niet de grootste stad van het land. U moet zeker de La Plaza Grande eens bewandelen waar u zicht heeft op het presidentieel paleis en andere historische gebouwen.

Vanop de Pinchincha vulkaan (te bereiken met de telefoonkabelwagen) heeft u een prachtig zicht op de stad. Doordat Quito hoog in de bergen ligt (op één na hoogstgelegen hoofdstad ter wereld) is het voor bezoekers soms wel hijgen en puffen om zich hier rond te bewegen. De Andesregio hier is echter wondermooi. Vanop grote hoogte heeft u adembenemende vergezichten op het hele omringende gebied. Ideaal voor een leuke trektocht met de rugzak!

Galapagos archipel

U wil ook naar Ecuador reizen en bent op zoek naar goedkope vliegtuigtickets? Ecuador zal u in ieder geval met open armen ontvangen!
En er is hier wel meer te beleven dan hoge bergen bekijken. Zo heeft Ecuador ook een grote kuststrook en vele eilanden. (de wereldberoemde Galapagos eilanden!). Alhoewel Ecuador in vergelijking met de buurlanden zeker geen reus is, heeft het toch een gevarieerde geografie. Er is één constante: het hete en vochtige klimaat, dat enkel hoog in de bergen goed te verdragen is.

Neus van de duivel

Wat u zeker niet mag missen zijn:

– Galapagos archipel: 1000 km verwijderd van de kust en dus beter te zien als een aparte trip. Hier vindt men rijkelijke populaties van allerlei dieren, zoals reuzenschildpadden, pelikanen, flamingo’s, pinguins en dolfijnen.
– Historisch centrum van Quito: doet heel Spaans aan met vele plaza’s en kerken
– Nieuwe gedeelten van Quito: vele shops, banken en luxe hotels
– Mitad del Mundo (het midden van de wereld): een monument geplaatst op de evenaar (eigenlijk is het er 200 m van verwijderd) op 30 km van Quito
– Papallacta warmwaterbronnen: zowat heel Ecuador is vulkanisch gebied waardoor er ook vele warmwaterbronnen en geisers te vinden zijn. Papallacta is niet ver weg van Quito.
– Latacunga: bergdorp aan de Cotopaxi vulkaan en het Quilatoa meer
– Riobamba: hier vertrekt de bergtrein Diablo Nariz (de neus van de duivel). Niet voor mensen met hoogtevrees of claustrofobie!

Goedkope vliegtickets Ecuador

Ecuador is zeker geen duur land met als gevolg dat uw vliegticket duurder kan zijn dan uw verblijf ter plaatse. Een goede tip is dan ook om te besparen door uw vliegticket naar Ecuador/Quito zo vroeg mogelijk te bestellen waardoor u recht heeft op de vroegboekkorting!