Vliegtickets Oostenrijk: Skieën En Klassieke Muziek

Een vliegticket naar Oostenrijk brengt u naar een welvarend en bergachtig land in Midden-Europa. Oostenrijk heeft ook een rijke geschiedenis en is verbonden met één van meest succesvolle Europese geslachten ooit: de Habsburgers. Op het hoogtepunt van het Oostenrijkse Rijk bezaten de vele takken van de Habsburgers ongeveer de helft van Europa. Oostenrijk zelf heeft altijd al een woelige territoriale geschiedenis gekend. Door de centrale ligging binnen Europa trok het land zowel bondgenoten als vijanden aan; unies met andere streken in de buurt werden even snel gevormd als weer stopgezet. De dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije was hier een voorbeeld van het laatste echt stabiele verbond, alvorens de verplichte splitsing er kwam na WOI. Tijdens WOII werd het land (nagenoeg vrijwillig) voor een paar jaar aangehecht bij Nazi-Duitsland.

Wintersport in de Alpen

U wil dolgraag op wintersport en bent op zoek naar vliegtickets? Oostenrijk heeft op dit vlak heel wat te bieden voor u. Niet alleen de is de infrastructuur uitstekend in Oostenrijk, met prima hotels en verblijfplaatsen, maar de skipistes zelf zijn lang en niet zo heel steil. Daarnaast is de sneeuwkwaliteit is meestal heel hoog, wat garant staat voor heel comfortabel skieën en snowboarden. Samen met de gemoedelijke, persoonlijke aanpak in hotels maakt het dat Oostenrijk heel geschikt is voor een skivakantie met de hele familie. In de zomer staan al die mooie skivakanties halfleeg en dus kunt u heel rustig wandelingen maken doorheen de mooie Alpen.

Klassiek concert

OK, u bent overtuigd en wil op vakantie naar Oostenrijk? Vliegtickets naar de wintersportgebieden zijn zeker volop beschikbaar. Een andere goede reden om Oostenrijk te bezoeken is om de heerlijke culturele evenementen die er plaatsvinden. Historische steden zoals Salzburg en Wenen zijn heel mooi bewaard gebleven en ademen de grandeur uit van lang vervlogen tijden uit de Romantiek en barok.

Luisteren naar een klassiek concert of opera komt hier dan ook perfect tot zijn recht. U heeft ook de mogelijkheid om de Donau op te varen met een cruise om zo vele historische plaatsen en gebouwen te bezoeken. De Oostenrijkers bezitten trouwens nog altijd een beetje die trotse, adellijke mentaliteit gebaseerd op respect en loyaliteit.

Goedkope vliegtickets Oostenrijk nodig?

Goedkope vluchten naar Oostenrijk zijn zeker ook mogelijk. Lagekostmaatschappijen zoals Ryanair vliegen immers naar meerdere steden in Oostenrijk. Ook zijn skihotels in Oostenrijk kleinschaliger dan in buurlanden Zwitserland en Frankrijk, wat maakt dat uw verblijf ook goedkoper zal uitvallen. Ander buurlanden zoals Slovenië, Hongarije, Tsjechië, Italië en Slovakije bieden nog goedkopere skivakanties aan,  maar die zijn over het algemeen minder goed wat betreft kwaliteit. In ieder geval, boek nu al uw vliegtuigtickets naar Oostenrijk en krijg de vroegboekkorting als cadeau!