Vliegtickets Litouwen: Naar Hoofdstad Vilnius

Een vliegticket naar Litouwen brengt u naar één van de Baltische staten in het Noorden van Europa. Toch heeft Litouwen niet zo heel veel gemeenschappelijk met Estland en Letland, de andere Baltische staten. Niet alleen is Litouwen als enige overwegend katholiek, ooit was het zelfs een groot rijk (in de 14de eeuw) met grenzen die tot aan de Zwarte Zee reikte. De recente geschiedenis is wel gelijklopend, met een Russische sovjet-overheersing in de 20ste eeuw die duurde tot de val van het communisme rond 1990. Op dit moment is Litouwen lid van de EU en heeft het een relatief sterke economie.

Ideaal zomerweer

Ook het toerisme zit in de lift: meer en meer toeristen vliegen naar Litouwen. Vliegtuigtickets zijn dan ook heel gewild en worden druk verhandeld. vooral tijdens de zomermaanden is het heel druk. Het is dan ook het ideale moment want de zomers in Litouwen zijn bijzonder aangenaam met warme temperaturen en weinig kans op neerslag. De toeristische infrastructuur is dan ook in volle ontwikkeling om dit stijgend toeristencijfer op te vangen.

Vluchten naar Vilnius

De kans is groot dat uw vlucht naar Litouwen land op de internationale luchthaven van Vilnius, hoofdstad van Litouwen. Vliegtuigtickets naar Vilnius zijn dan ook online beschikbaar. Vilnius is eigenlijk heel geschikt voor een leuke citytrip. Zoals de meeste hoofdsteden in de regio heeft Vilnius een prachtig historisch stadscentrum vol met gebouwen die honderden jaren oud zijn. Er staan tientallen barokke kerken en kerkjes. De buitenste gordel is dan weer typisch sovjet-communistisch: uniforme, betonnen gebouwen die vooral gericht zijn op functionaliteit.

Goedkope vliegtickets Litouwen nodig?

U wil ook op reis naar Litouwen en u bent op zoek naar goedkope vliegtickets? Litouwen zal u zeker met open armen ontvangen! Litouwen heeft natuurlijk meer te bieden dan Vilnius. Ook de tweede stad Kaunas heeft een boeiende geschiedenis. Kaunas ligt op het kruispunt van drukke handelsroutes en staat gekend als een ‘strijdstad’ door het hoge aantal veldslagen die hier zijn uitgevochten. Een heel spirituele plek is de ‘hill of crosses‘, een pelgrimsoord waar duizenden mensen in de laatste decennia een kruis of crucifix hebben achtergelaten. Het resultaat is indrukwekkend: tienduizenden kruisen van de meest uiteenlopende types bij elkaar. Een laatste aanrader is het eiland Trakai, een beroemde vakantieplek. Hier vindt u ook een groot middeleeuws kasteel dat u kunt bezichtigen.