Vliegtickets Kenia: Safari Vanuit Hoofdstad Nairobi

Een vliegticket naar Kenia brengt u in een Afrikaans land dat bekend staat voor zijn wildparken. Ideaal dus voor een typische safari waarbij u hopelijk heel wat olifanten, leeuwen, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, hyena’s en wildebeesten te zien krijgt. Indien u geluk heeft ziet u ook luipaarden en cheeta’s (die zijn kleiner maar ook schuchter) te zien. Eigenlijk is de hele Keniaanse economie voornamelijk gebaseerd op het toerisme, naast landbouw. De export bestaat dan ook voornamelijk uit landbouwproducten zoals koffie, thee, bloemen en groenten. Vooral tijdens hongersnoden in de regio is er kritiek dat Kenia voedingsproducten uitvoert in plaats van reserveert voor de eigen bevolking.

Zon en safari

Wanneer u naar Kenia reist voor een safari dan is de kans groot dat uw vlucht de nationale luchthaven van Nairobi als bestemming heeft, hoofdstad van Kenia. Vliegtickets naar Nairobi zijn dan ook inclusief uw geboekte safari. Wist u trouwens dat u ook gewoon naar Kenia op vakantie kunt gaan voor zon, zee en strand? Het moet niet gezegd worden dat het tropisch klimaat hier heel wat zonnekloppers aantrekt. De regenseizoenen vallen in herfst en lente, waardoor het ideaal is om er in de winter een flinke zonvakantie door te brengen. Ook wordt er nu volop geïnvesteerd in een goede hotelinfrastructuur aan de kust. Door de goedkope prijzen kunt u echt goedkoop op vakantie in een Keniaans vijfsterrenhotel.

Hartelijk en gastvrij

U wil gewoon naar de zon van Afrika en bent op zoek naar vliegtickets? Kenia zal u zeker gastvrij ontvangen in zijn gekende hartelijke en enthousiaste Afrikaanse stijl. U moet voor u vertrekt wel een paar voorbereidingen treffen. Zo moet u een paar maanden op voorhand een aantal inentingen hebben en uiteraard moet uw paspoort in orde zijn. Gaat u voor een safari dan dient u gepaste kledij (stevig en licht) en gepast materiaal mee te hebben. Voor leken kan het een beetje contradictorisch klinken, maar de kledij mag niet te kort zijn.

Goedkope vliegtickets Kenia nodig?

In ieder geval, het is dus mogelijk om goedkoop op vakantie te gaan naar Kenia. Ook vliegtickets hoeven niet ultra duur te zijn, vooral wanneer u vroeg genoeg boekt. Op die manier kunt u een goedkope vlucht naar Kenia nemen en nog budget overhouden om ter plaatse te verblijven en eventueel wat spulletjes te kopen.