Vliegtickets Guatemala en Guatemala-Stad

Een vliegticket naar Guatemala brengt u in een typisch Centraal-Amerikaans landje gelegen op de landbrug tussen Noord- en Zuid-Amerika. Kenmerkend voor nagenoeg alle Midden-Amerikaanse landen is de gelijklopende geschiedenis, sociologische groepen, geografie, taal, religie, politiek en economie. Veroverd door de Spanjaarden rond in de zestiende eeuw, is Spaans nog altijd de voertaal in Guatemala. Vooral in afgelegen gebieden worden nog altijd de oude Maya-talen gesproken. Guatemala biedt voor bezoekers een opwindende mix van zon, avontuur en een fijne cultuur.

Vluchten naar Guatemala-Stad

Vele internationale vluchten naar Guatemala landen op de luchthaven van Guatemala-Stad (Spaans: La Nueva Guatemala de la Asuncion), hoofdstad van Guatemala. Vliegtickets naar Guatemala zijn dan ook niet moeilijk terug te vinden online. Guatemala-Stad is de grootste stad van Guatemala en economisch gezien heel belangrijk voor de regio, alhoewel het niet aan de kust ligt en dus geen zeehaven heeft. Guatemala-Stad is tevens de hoogstgelegen hoofdstad van Centraal-Amerika. Het heeft in zekere zin dezelfde problemen als Mexico-stad: exponentiële groei, verpaupering, krottenwijken, criminaliteit en milieuvervuiling.

Cultureel leven

Toch is het hier zeker niet al kommer en kwel. Door de stabilisering van de sociale, politieke en economische situatie op het einde van de 20ste eeuw komt er langzaam maar zeker een zekere welvaart. Er worden investeringen gedaan, ook in de toeristische sector. Daarom vliegen er ieder jaar meer toeristen naar Guatemala. Vliegtickets zijn daarbij ook meer en meer gewild. Dit uit zich in vele restaurants, hotels, musea, nachtclubs en aquariums. Ook het cultureel leven heeft een boost gekregen, met een opwaardering van musea, zoo en kunstgallerijen.

Oude Maya steden

Ook de rest van Guatemala is een bezoekje waard. Door de verschillende etnische groepen is Guatemala zeker geen monocultuur. In de afgelegen regio’s vindt u bovendien nog heel veel sporen van de authentieke Maya-beschaving. In Peten, het grootste departement in Guatemala liggen nog een aantal oude Maya steden, zoals Tikal en El Mirador, die midden in het regenwoud liggen. Onderweg ziet u bijgevolg heel wat exotische vogels en dieren.

Goedkope vliegtickets Guatemala

Guatemala is zeker geen duur land. De vliegreis naar Guatemala zal u waarschijnlijk meer kosten dan uw verblijf. Het is daarom zaak om goedkope vliegtickets te vinden; deze kunt u online bekomen door extra vroeg te boeken waardoor u de vroegboekkorting kunt binnenrijven. Breng wel voldoende kleren mee naar Guatemala want temperaturen kunnen door de grote hoogte heel guur aanvoelen, vooral in de winter.