Vliegtickets Nicaragua: Naar Hoofdstad Managua

Een vliegticket naar Nicaragua brengt u naar een klein maar fascinerend land in Centraal-Amerika. Nicaragua ligt op de landbrug tussen Noord- en Zuid-Amerika en is dus begrenst door zowel de Atlantische als Stille Oceaan. De geschiedenis van het land is typisch voor de regio: ontdekt door Columbus, een tijdje later veroverd door de Spanjaarden op de plaatselijke indianen, de installatie van talrijke plantages, langzame vermenging van de etnische groepen, bananenrepubliek in de 19de eeuw, burgeroorlog in de 20ste en nu op weg naar een moeizaam herstel.

Goudgele stranden

Door de huidige stabiliteit schieten de toeristenaantallen naar omhoog in Nicaragua. Vliegtickets zijn daardoor online zeer gewild. Er wordt volop geïnvesteerd in infrastructuur in Nicaragua, vooral in de badsteden. U kan aan de goudgele stranden van Nicaragua namelijk de perfecte luilekkervakantie in de zon beleven! Toch is er in Nicaragua meer te beleven. Geografisch gezien is het land heel verscheiden (kust, gebergten, riviervlaktes, grote meren en tropisch oerwoud). Ideaal dus voor een avontuurlijke trektocht! Een aanrader is de Zapatera Archipel waar het leuk kamperen is. Aan de westkant van het land is er Corn Island dat zeer geliefd is bij toeristen.

Vluchten naar Managua

De kans is groot dat uw vlucht naar Nicaragua landt op de internationale luchthaven van Managua, hoofdstad van Nicaragua. Vliegtuigtickets naar Managua zijn dan ook zeker terug te vinden online. Managua is een stad in volle (her)opbouw na de verwoestingen door enkele aardbevingen en tropische stormen. Zonnekloppers kunnen terecht op het Pochomil strand. Het is toch een prima uitvalsbasis om de rest van het land te bezoeken. De meeste grote steden liggen in het oosten van het land, dicht bij elkaar, en dus geschikt om in één keer te bezoeken. Beroemd is ook het Meer van Nicaragua, een enorm zoetwatermeer waar zelfs haaien (!!!) inzitten.

Goedkope vliegtickets Nicaragua

Wil u ook op vakantie gaan naar Nicaragua en u bent op zoek naar goedkope vliegtuigtickets? Nicaragua zal u in ieder geval gastvrij en met open armen ontvangen! Nicaragua is niet echt een duur land en dus heeft u geen enorm budget nodig om een beetje luxe ter plaatse te kunnen betalen.