Vliegtickets Namibië: Maak Een Safari Vanuit Hoofdstad Windhoek

Een vliegticket naar Namibië brengt u naar een heel jong en prachtig land in het zuiden van Afrika. De geschiedenis van Namibië kan niet los gezien worden van Zuid-Afrika (waar het de facto jarenlang een provincie van was) en Westerse kolonisators. De eerste Westerse kolonisator die voet aan wal in Namibië zette waren Nederlanders. In de 19de eeuw namen de Britten kortstondig de rol over waarna de Duitsers (vandaar de vele Duits klinkende plaatsnamen) de Britten verdreven. Na een genocide op de plaatselijke bevolking en WOI krijgt Groot-Brittannië finaal Namibië toegewezen. Na WOII wordt buurland Zuid-Afrika onafhankelijk en eist direct Namibië op. Dit wordt verworpen en in 1990 wordt Namibië uiteindelijk onafhankelijk.

Vluchten naar de Hosea Kutako International Airport

Uw vlucht naar Namibië landt gegarandeerd op de enige internationale luchthaven die Namibië rijk is, de Hosea Kutako International Airport, in Windhoek (hoofdstad van Namibië). Vliegtuigtickets naar Windhoek zijn dus zeker online beschikbaar. Van hieruit kunt u perfect excursies naar alle uithoeken van het land organiseren. Een safari in de nationale parken is natuurlijk niet zonder gevaren, maar met de juiste voorbereiding kunt u het risico minimaal houden. Hier zijn enkele must-sees in Namibië:

Top trekpleisters Namibië

– Swakopmund: dit is een ware toeristische trekpleister met talrijke gebouwen die stammen uit de Duitse koloniale tijd.
– Cape Cross zeehondenkolonie: gelegen op 130 km van Swakopmund
– Kolmanskop: verlaten sinds 1956 maar goed geconserveerd mijndorpje. Geniet van de huizen met Europese, oude interieurs
– Skeleton Coast: talrijke overwoekerde scheepswrakken
– Damaraland: bezit enkele indrukwekkende artefacten (petrogliefen) uit de steentijd waaronder een 35 m hoge obelisk (de Vingerklip site). Er is ook een versteend woud dat 250 miljoen jaar oud is.
– Waterberg Plateau Park: een hoogvlakte met enkele zeldzame diersoorten zoals antilopen, neushoorns en buffels.
– Etosha National Park: dit is één van de grootste nationale parken van Namibië (6000 km2) en er leven leeuwen, zebras, olifanten, giraffes, neushoorns, impala’s en springbokken.
– Namib-Naukluft Park: één van de grootste nationale parken van Afrika (50000 km2).
– Fish River Canyon: de grootste canyon van Afrika (3000 km2 en 500 m diep)

Goedkope vliegtickets Namibië

Namibië is een heel goedkoop land maar het is nodig om zelf veel goederen mee te brengen, zoals medicijnen, kampeeruitrusting en voorverpakt voedsel. Aangezien Namibië niet bij de deur ligt is het mogelijk dat uw vliegtuigticket naar Namibië meer kost dan uw verblijf. Om dit te counteren kunt u best uw vliegticket enkele maanden op voorhand boeken op recht te hebben op de vroegboekkorting.