Vliegtickets Nepal: van Kathmandu naar de Mount Everest

Een vliegticket naar Nepal brengt u in een sympathiek koninkrijk midden in de Himalaya. Het land is voornamelijk gekend doordat de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest (8848 m). Van de tien hoogste bergen ter wereld liggen er maar liefst 8 in Nepal. De Nepalezen zijn dan ook gewend om te leven op grote hoogte. Westerlingen die de Mount Everest willen beklimmen daarentegen moeten eerst aan de hoogte wennen in verschillende stadia (in verschillende basiskampen).

Tribhuvan International Airport

Wanneer u een vliegreis maakt is de kans groot dat uw vlucht naar Nepal landt op Tribhuvan International Airport, de internationale luchthaven van Kathmandu, en dat is de hoofdstad van Nepal. Vliegtickets naar Kathmandu zijn dan ook online gemakkelijk te vinden.

Kathmandu is trouwens de enige stad in Nepal die enigszins aanspraak kan maken op de term ‘grootstad’. U vindt hier prachtige historische gebouwen (het Durbar Square moet u gezien hebben!) naast een aantal nieuwe moderne kantoorgebouwen. Heel wat Westerse multinationals doen immers aan outsourcing naar Nepal door de Engelstaligheid en de lage lonen.

Vluchten naar Kathmandu

U wil naar Kathmandu reizen en bent op zoek naar vliegtickets? Nepal zal u in ieder geval met open armen ontvangen! De bevolking is bijzonder vriendelijk en gastvrij. Laten we ook niet vergeten dat de Boeddha hier geleefd zou hebben. Misschien zit zijn spirit nog altijd in de Tibetanen? Daarentegen is de bevolking grotendeels Hindoe (we zijn hier aan de Indische kant van de Himalaya). Het dulden van verschillende religies is misschien wel eigen aan deze mensen. Boeddhisme is theoretisch gezien atheïstisch dus strikt genomen is het geen godsdienst, alhoewel er wel Boeddhistische tempels en rituelen zijn (en geloof in geesten).

Nepal goedkope vliegtickets

Alhoewel Nepal een goedkoop land is en het gebruikt wordt door buitenlandse bedrijven voor outsourcing, is een vliegtuigticket naar Nepal niet bepaald gratis. Een vliegticket naar Nepal neemt een flinke hap uit het budget dus is het zaak om het zo goedkoop mogelijk op de kop te tikken. Aangezien er nauwelijks of geen last minutes zijn naar Nepal kunt u best uw vlucht naar Nepal zo vroeg mogelijk boeken om recht te hebben op de vroegboekingskorting. Op deze manier betaalt u toch niet de volle prijs.