Vliegtickets Estland: Tallinn En Het Songfestival 

Een vliegticket naar Estland brengt u naar een klein maar sympathiek landje. De meeste mensen weten wel dat Estland een Baltische staat (samen met Letland en Litouwen) is maar verder gaat de kennis veelal niet. Toch is Estland een charmant landje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. De voornaamste troef van Estland is dat het een West-Europees niveau combineert met Oost-Europese prijzen.

Eurovisie Songfestival 2002

In 2002 reisden door het Eurovision songfestival plots tienduizenden mensen naar Estland. Vliegtuigtickets naar Estland waren opeens een gegeerd goed geworden. Bestemming was natuurlijk hoofdstad Tallinn. Het jaar daarvoor had Estland in Kopenhagen het Eurovisie songfestival gewonnen met “”Everybody””, uitgevoerd door Tanel Padar, Dave Benton (de eerste zwarte winnaar) & 2XL. Men kan gerust stellen dat Estland door het songfestival op de kaart is gezet. Daarbij komt dat in Tallinn buurland Letland tot winnaar werd uitgeroepen, wat voor een Baltische euforie zorgde.

Skype

Wil u ook reizen naar Estland? Vliegtuigtickets zijn zeker online beschikbaar voor u. Toerisme is een belangrijke economische sector voor de Esten en houdt 15% van het BNP in. Toch is Estland bepaald niet onderontwikkeld (Skype is hier gecreëerd) wat betreft de dienstensector en is het sterk op Europa gericht (wat spanningen met Rusland met zich meebrengt). In 2010 voerde Estland de Euro in, op een ongelukkig moment tijdens volle Eurocrisis. Toch is Estland heel veerkrachtig gebleken, wat vergelijkbaar is met de naburige Scandinavische landen.

Vluchten naar Tallinn Airport

De kans is trouwens groot dat uw vliegtickets naar Estland u brengen naar de internationale luchthaven van Tallinn, hoofdstad van Estland. Vliegtuigtickets naar Estland/Tallinn zijn online dan ook heel gemakkelijk (en voordelig) te verkrijgen. Het gros van de toeristen naar Estland maakt trouwens een citytrip naar Tallinn. De hoofdstad is dan ook het economische en culturele hart van het land. Aangezien Tallinn aan de Finse Golf ligt zijn er hier talrijke (en massaal gebruikte) ferryverbindingen met Finse en Zweedse havens. Estland lijkt trouwens een beetje op Finland met zijn ongerepte wouden en duizenden meren, alhoewel het wel veel vlakker is.

Goedkope vliegtickets Estland

Het is wel degelijk mogelijk om een goedkope vlucht naar Estland te nemen. Prijsbrekers zoals Ryanair vliegen immers op Tallinn. Dit maakt een citytrip naar Tallinn bijzonder aantrekkelijk. De hoofdstad doet trouwens heel middeleeuws aan, met vele gebouwen die stammen uit de vijftiende eeuw! Mooie voorbeelden zijn de Neitsitorn (toren), dat gebruikt werd om prostituees in op te sluiten, en Kadriog waar het koninklijk paleis is.