Vliegtickets naar Tenerife, parel van de Canarische Eilanden

Vliegreis naar Tenerife? Hier vindt u informatie over vliegtickets naar Tenerife. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden, dat in de Atlantische Oceaan ligt aan de kust van Afrika maar tot Spaans grondgebied behoort. Tenerife heeft ongeveer 1 miljoen inwoners, maar het eiland is zo charmant dat het ieder jaar 5 miljoen toeristen aantrekt.

Het is als toeristische trekpleister zo populair, dat het het enige Spaanse eiland is met twee luchthavens. Indien u dus op Tenerife wil logeren, maak dan dat u uw vliegticket voor de juiste luchthaven boekt.

Vliegtickets naar Reina Sofia Airport, Tenerife

De twee internationale luchthavens zijn Los Rodeos Airport Tenerife en de Reina Sofia Airport Tenerife. Los Rodeos Airport Tenerife wordt ook wel de Noordelijke luchthaven terwijl dan natuurlijk Reina Sofia Airport Tenerife de Zuidelijke luchthaven wordt genoemd. Los Rodeos Airport Tenerife is 11 km verwijderd van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.  Vanuit deze Noordelijke luchthaven is er een verbinding met alle zeven Canarische eilanden. Reina Sofia Airport Tenerife ligt in Granadilla de Abona, in het zuiden van Tenerife.

Het klimaat in Tenerife

Tenerife is een vulkanische eiland dat meer dan duizend kilometer gelegen is van het Spaanse vaste land en meer dan 200 km van de kust van Afrika. De voornaamste vulkaan is de Teide die al enkele keren heel actief geweest is tijdens de geschiedenis. Het klimaat is door zijn Zuiderse ligging heel aangenaam. Tijdens de winter zijn er nog temperaturen van rond 20° C. Er zijn dan ook talloze West-Europese bejaarden die er komen overwinteren.

Vliegtickets naar Los Rodeos Airport Tenerife

Het noordelijk gedeelte van Tenerife, waar de Los Rodeos Airport Tenerife ligt, ontvangt de vochtige oceaanwind en is daardoor meer bewolkt. Dit wil niet zeggen dat u zich niet moet insmeren met zonneolie, want de zon kan nog ongemeen fel branden. Door de vele uren zon is Tenerife ook heel geschikt om foto-elektrische energie op te wekken met zonnepanelen. Er is zelfs een bio-klimatologisch project om vakantiehuizen zelfbedruipend te zijn wat betreft energie en andere nutsvoorzieningen.