Golfreizen Turkije: Waar voor uw geld

Mensen die golfreizen maken naar Turkije kunnen er zeker van meespreken: Turkije is een uitstekend land voor de golfliefhebber om zijn hobby uit te oefenen op vakantie. Dit komt doordat Turkije de laatste decennia aan een steile opmars bezig is in de toeristische sector door de combinatie van excellente kwaliteit en betaalbare prijzen. En uiteraard is er het zonnige en droge Mediterrane klimaat, dat het land voorziet van een optimaal aantal uren zon per jaar. In het hele land zijn er uitstekende golfcourts gelegen in de wijde natuur, maar het is vooral de Belek regio dat de aandacht trekt door de combinatie met luxe resorts. Belek is op dit moment zowat de beste regio ter wereld om te golfen, dankzij enorme investeringen die gemaakt zijn om het de golfer op vakantie zo veel mogelijk naar zijn zin te maken.

Golfen in de zon in Turkije

Het klimaat van Turkije maakt van uw golfreis een fijne ervaring. Belek is gelegen in het zuidoosten van Turkije in een gebied dat ook de Turkse Riviera wordt genoemd, dankzij de aanwezigheid van een aangenaam klimaat, luxe resorts en een prachtig zicht op de Middellandse Zee. Het gebied is het symbool van het toeristisch succes van Turkije, en kent dan ook talrijke toeristische troeven. Niet alleen weer en omgeving zijn excellent, er is ook de aanwezigheid van een rijke cultuur en talrijke archeologische overblijfselen. voeg daarbij de lekkere Turkse keuken, de talrijke kleine winkeltjes en shops en de vriendelijke mensen, en je begrijpt dat toerisme boomt in Turkije.

Golfcourts voor kampioenen

En laten we vooral de uitstekend onderhouden golfcourts niet vergeten, natuurlijk het centrale punt van golfreizen Turkije. Internationaal worden de Turkse golfcourts erkend als van ‘Championship’ niveau, de allerhoogste klasse. Het succes van de golfreis sector hangt af van de kwaliteit van de golfcourts, dus wordt er heel wat aandacht besteed aan het ontwerp en het onderhoud. En er is nog meer op komst: het ministerie van Toerisme heeft aangekondigd dat er land is voorzien voor nog 5 nieuwe golfcourts annex luxe resort van internationaal niveau. Het ziet er dus naar uit dat het Turkije menens is, en dat het land wereldwijd de leiding wil nemen wat betreft de golfsport.

Golfregio bij uitstek

Zoals hierboven reeds vermeld zullen de meeste van deze nieuwe courts liggen in Belek, dat sinds 1984 ambitie heeft om de golfregio bij uitstek te worden. In 1994 werd Belek erkend als golfregio toen de eerste professionele golfcourt werd geopend. Vandaag de dag zijn dat er al acht, en het aantal luxehotels is opgeklommen tot 33. Er is heel wat variatie in de verschillende golfcourts, maar allen hebben zijn ze heel kwalitatief, en ze liggen in een omgeving van eucalyptusbossen, het Taurusgebergte en kristalheldere meren. De resorts waarbij ze liggen bieden natuurlijk nog andere vormen van ontspanning, zoals zwemmen, tennissen en fitnessen.

Alles is dus aanwezig voor een excellente golfreis voor u, en een fijne vakantie voor uw gezin.