Single Reizen maar toch niet alleen

Singles die alleen reizen worden vaak aanzien als eenzame zielen die geen reispartner vinden. Niets is echter minder waar. De meeste solo reizigers doen dit bewust en er zijn meerdere motieven. Ontsnappen aan de drukte van werk of gezin zijn veel voorkomende redenen. In ieder geval is de single reiziger op zoek naar iets dat aan zijn noden voldoet.

Problemen voor de single reiziger

Een groot probleem voor de single reiziger is de kostprijs van overnachtingen. Hotels en dergelijke zijn op maat gemaakt van koppels. Een single kamer kost daardoor nauwelijks minder dan een kamer voor twee personen. Gelukkig zijn er manieren om deze meerkost voor single reizigers te vermijden, maar het is mogelijk dat je even moet zoeken. Soms stellen reisorganisaties voor om een kamer te delen met iemand van hetzelfde geslacht om de kamerkosten te delen. Dit is een risico, maar indien het klikt heeft u wel een fantastische manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Alleen op cruise vakantie

Probeer eens een cruise vakantie. Als single reiziger profiteer je van een veilige gesloten omgeving met een heleboel activiteiten gepast voor de single vrouw op reis. Meestal zijn de tafels in het restaurant op naam waardoor je altijd gezelschap hebt tijdens het diner. Een cruiseschip doet meestal ook verschillende bestemmingen aan die worden bezocht in groep.

Ook zijn er regelmatig cocktailparties, relax evenementen, massages, sauna en dansavonden. Op vele cruises is er ook de mogelijkheid om met mensen van hetzelfde geslacht gekoppeld te worden in een kajuit om de kosten te drukken.

Club Med voor singles

Overweeg ook Club Med. Club Med heeft een heel los imago, wat ongetwijfeld door de grote vrijheid in de 1970s komt. Vandaag de dag heeft Club Med een uitgebreid aanbod wat betreft resorts en all-inclusieve vakanties in exotische gebieden (dus niet alleen rond de Middellandse Zee).  Het doelpubliek van Club Med zijn gezinnen, gepensioneerden en koppels op huwelijksreis. Toch is Club Med ook geschikt voor single reizigers door de groepsmaaltijden en vele activiteiten op een gesloten terrein.

Citytrips voor single vrouwen

Citytrips zijn heel geschikt voor single vrouwen die alleen op reis willen. Ongeveer alle Europese hoofdsteden zijn prima op een snuifje cultuur op te doen. Jeugdherbergen en Bed and Breakfasts zijn er in alle steden om het budget onder controle te houden. In het buitenland zijn steden zoals Tokyo, New York en Las Vegas de moeite waard om een bezoekje te brengen.