Vliegtickets Italië: Tussen Kunst En Cappuccino

Een vliegticket naar Italië brengt u naar een prachtig en typisch Zuid-Europees land met een enorm rijke geschiedenis. Tja…Italië. Hoe kunnen we ooit een goede beschrijving geven van dit land zonder een belangrijk aspect te vergeten? Misschien moeten we starten in het verleden, met de geschiedenis van het Romeinse Rijk, over de Renaissance tot de definitieve eenmaking in de 19de eeuw? Maar dan vergeet je te vertellen over de uitzonderlijke schoonheid van steden en binnenland, de lekkere en wereldbekende Italiaanse keuken en de gastvrijheid en warme uitbundigheid van de inwoners. En dan heb ik het niet over de kunst, musea, uren zon, pizza’s, honderden km strandlijn, kathedralen, fonteinen, pleinen, enz… In ieder geval is ongeveer alles in Italië een bezoekje waard.
In combinatie met het aangename Middellandse Zeeklimaat is Italië ongeveer het ideale vakantieland, misschien wel het beste ter wereld.

Schoonheid

Het is daarom dat jaarlijks miljoenen toeristen een bezoek brengen aan Italië. Vliegtuigtickets staan daardoor ook volop ter uwer beschikking. Er zijn vele internationale luchthavens maar de meeste zijn gelegen aan de grote Italiaanse steden zoals Rome, Milaan, Napels en Palermo. Door de rijke geschiedenis zijn in alle steden pareltjes van musea, kunst en architectuur te vinden. Italianen hebben een bijzonder gevoel voor schoonheid en stijl, zeker niet te verwarren met ijdelheid. In ieder geval vindt u in Milaan, Rome en Turijn de zetel van grote modehuizen en de bijbehorende fashion shops. Het binnenland is eerder ruraal en heuvelachtig, maar een ongekende schoonheid. Toscane is de regio per uitstek waar rijke Europeanen een optrekje als buitenverblijf kopen (en renoveren).

Het perfecte vakantieland

U wil naar Italië reizen en bent op zoek naar vliegtickets? Italië zal u alleszins met open armen ontvangen. De Italiaanse gastvrijheid en warmbloedigheid is bekend. Italianen houden zeer van mooie dingen; een Italiaan zal de schoonheid van een vrouw zeer bewonderen en altijd complimenteren. Er is natuurlijk wel wat Latijns machismo aanwezig, wat voor bitse en emotionele discussies (over ondermeer voetbal) kan zorgen. Maar het hoort er natuurlijk allemaal bij. Voor de rationele doorsnee Noord-Europeaan is dit misschien een tikkeltje irritant, maar misschien horen echte Italianen wel zo te zijn.

Goedkope vliegtickets Italië?

Goedkope vluchten naar Italië zijn zeker binnen handbereik. Lagekost vliegmaatschappijen zoals Rynair hebben tientallen mogelijke bestemmingen in Italië. Ideaal voor een weekendje citytrippen dus. Goedkoop vliegtuigticket boeken en weg. Wat dacht u van een beetje shoppen om te beginnen, vervolgens een pizza in een goed restaurant en ijs en een cappuccino op een terrasje (genietend van de voorbijrijdende Vespa’s)? Ondertussen kunt u genieten van de neo-classicistische architectuur van de stad. Yep, dat is ook mijn idee van de hemel.