Vliegtickets Kroatië: Het Nieuwe Vakantieparadijs

Een vliegticket naar Kroatië brengt u naar een jong en sympathiek landje in volle ontwikkeling. Kroatië is natuurlijk gekend doordat het deel uitmaakte van ex-Joegoslavië dat in de jaren 1990 gewelddadig uit elkaar spatte. De opsplitsing werd door Kroatië bijzonder goed verteerd en het land is prima op weg om lid te worden van de EU. Het land kent een gestage economische groei en weet toeristisch gezien prima gebruik te maken van zijn troeven: de lekkere gerechten, het zonnige klimaat en de lange kust. Kroaten zijn intelligente en vindingrijke mensen: ontelbare uitvindingen staan op naam van Kroaten, vb: vulpen, parachute, stropdas, TL verlichting en elektrische transformator.

Luxueuze zonvakantie

Steeds meer en meer toeristen vinden hierdoor hun weg naar Kroatië. Vliegtuigtickets zijn daardoor natuurlijk heel gewild en worden en masse online gekocht. De aanwezigheid van de Middellandse Zee (eigenlijk de Adriatische Zee) is natuurlijk niet vreemd hieraan. Leuk aan de lange kustlijn van Kroatië is dat die nog niet volgebouwd is met hotels of resorts, zoals in Spanje of Griekenland. Daardoor is een verblijf (of zelfs vastgoed) nog heel betaalbaar. Verwacht wordt dat door het lidmaatschap bij de EU er massaal veel zal geïnvesteerd worden in het land, met stijgende prijzen als gevolg. Het is dus nu het geschikte moment om een luxueuze zonvakantie in Kroatië door te brengen.

Zagreb en Dubrovnik

OK u bent overtuigd dat u veel voor geld krijgt en u zoekt vliegtuigtickets? Kroatië zal u in ieder geval met open armen en de typische vriendelijkheid van de Balkan ontvangen. U kunt ter plaatse proeven van de lekkere vis- en zeevruchten gerechten die zo typisch zijn voor het Middellandse zeegebied. De Kroatische keuken is een mengsel van Italiaanse (macchiato!), Griekse en continentale invloeden.

Wat betreft activiteiten is er aan de kust genoeg te beleven: van zeilen, watersporten tot het bezoek van de vele eilandjes per boot. De streek was vroeger deel van het Romeinse Rijk en er zijn enorm veel overblijfselen van klassieke Romeinse en Griekse tempels, amfitheaters en villa’s te bewonderen. Bent u eerder geïnteresseerd in kortere citytrips dan zijn Zagreb en Dubrovnik zeker de moeite waard.

Goedkope vliegtickets Kroatië

Het is zeker mogelijk om vliegtickets voor goedkope vluchten naar Kroatië te reserveren. Lagekost vliegmaatschappijen zoals Ryanair hebben meerdere bestemmingen in Kroatië. Het algemene prijsniveau in Kroatië is vrij laag. Houdt u daarom van shoppen, dan is de stad Dubrovnik zeker wat voor u. Hier zijn er ook vele sterrenrestaurants, boetiekjes en nachtclubs voor een bruisend nachtleven.