Vliegtickets Cyprus: Larnaca en Paphos

Een vliegticket naar Cyprus brengt u naar een prachtig eiland in de Middellandse zee. Cyprus heeft een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat, en het komt zelfs meerdere malen voor in Griekse mythes. Zo zou de geboorteplaats van Aphrodite, Godin van de schoonheid, zich in Paphos bevinden. Het is niet nodig te zeggen dat dit een toeristische trekpleister is. De oude Grieken en Romeinen hebben op Cyprus trouwens ook vele bouwwerken achtergelaten die u kunt bezoeken, zoals tempels, villa’s en amfitheaters. Maar natuurlijk reist u ook naar Cyprus voor de zon: het is hier één van de zonnigste en droogste plekken in de Middellandse Zee.

Vliegtuigtickets naar Larnaca International Airport

Er zijn heel wat internationale luchthavens in Cyprus, maar de kans is groot dat u landt in Larnaca in het Zuid-Westen van Cyprus. Vliegtuigtickets naar Larnaca zijn uiteraard online beschikbaar voor u. U bent hier trouwens in het Griekse gedeelte van Cyprus. De facto is er immers een tweedeling van het eiland tussen het Turkse noorden en Griekse Zuiden. Dit is het gevolg van tweede helft van de 20ste eeuw die hier bijzonder woelig was. Het Turkse Noorden scheurde zich af maar dit wordt door geen enkel land erkend behalve Turkije. Toch behoort enkel het Griekse gedeelte tot de EU en de Eurozone. Op dit moment zijn de relaties tussen beide landhelften wat afgekoeld en speelt de echte strijd zich op EU niveau af (Turkije wil toetreden tot de EU maar wil Turks-Cyprus niet opofferen waardoor er een volledige patstelling is opgetreden).

Goedkope vliegtickets naar Cyprus

U wil naar de zon van Cyprus en zoekt vliegtickets? Cyprus zal u in ieder geval met open armen ontvangen. U vindt in Cyprus immers heel gastvrije hotels, naast uitstekende stranden en het snuifje historische overblijfselen. Miljoenen toeristen vliegen ieder jaar naar Cyprus. Vliegtuigtickets naar Cyprus zijn dan ook gewild. U kunt online de prijzen vergelijken van verschillende aanbieders om een goede deal binnen te halen. Niet alleen zijn er altijd wel leuke last minutes naar Cyprus in de aanbieding, wanneer u vroeg boekt heeft u recht op de vroegboekkorting.

Larnaca Airport is trouwens een derde terminal aan het bouwen om al die toeristen gemakkelijker te kunnen verwerken. Goedkope vluchten naar Cyprus arriveren hier trouwens ook want de luchthaven van Larnaca is een bestemming van de lagekostvliegmaatschappij EasyJet.