Kies uw Vervoer naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is het paradijs voor kinderen maar hoe regelt u het vervoer naar die hemel op aarde voor uw kids? Bijna 20 jaar geleden kwam Walt Disney op het idee om één van zijn magische parken in Europa te bouwen. De beslissing viel op een plaatsje aan de rand van de Franse hoofdstad zodat het gemakkelijk te bereiken zou zijn voor alle Europeanen.

Auto

De auto is wellicht het eenvoudigste vervoer naar Disneyland. Rijd richting Parijs en neem dan de A4 richting Metz en Nancy. Op die snelweg zal u afrit 14, die staat aangeduid als ‘ Parcs Disney’ , moeten nemen. Als u logeert op de Davy Crocket Ranch dan zal u al vroeger moeten afslaan aan afrit 13 ‘ Provins Serris’ . U zal zien dat Disneyland staat aangeduid langs alle belangrijke snelwegen vooraleer u zal moeten afslaan. Het is dus gemakkelijk te vinden.

Trein

De trein is wellicht het handigste vervoer naar het pretpark omdat u enkel maar moet opstappen. Als u reeds in Parijs logeert en het pretpark voor één dag wilt bezoeken dat moet u de RER spoorlijn 1 nemen naar Marne La Vallee/Chessy. Via Brussel kan u ook de Eurostar nemen die u rechtstreeks naar de ingang van DIsneyland Parijs brengt. De TGV verbindt het station van Marne La Vallee/Chessy met meer dan 25 steden in Frankrijk. U kan zelfs een combiticket komen waarin vervoer en ingang is samengerekend.

Vliegtuig

Voor diegenen die van ver komen en enkel het vliegtuig als vervoer kunnen nemen is het iets ingewikkelder. U zal naar de luchthavens van Paris Charles De Gaull of Orly moeten vliegen. Eens u bent geland kan u uw reis voortzetten met de trein of de bus. De VEA shuttlediensten bieden een dagelijkse verbinding met de hotels van Disneyland Parijs. Elke 30 of 45 minuten vertrekt er een bus.

Extra tip

U merkt dus dat het openbaar vervoer en de snelwegen goede manieren zijn om gemakkelijk Disneyland Parijs te bereiken. We raden het u echter wel af om langs Parijs te rijden tijdens de piekuren omdat er dan grote files kunnen ontstaan. Uw vervoer kiezen naar Disneyland Parijs is slecht het begin van een magisch avontuur.