Reis Naar Afrika: De Hoorn Des Overvloeds

Bij een reis naar Afrika denkt u waarschijnlijk niet aan chique winkelstraten en luxeboetiekjes zoals die te vinden zijn in Parijs of New York. De overvloed die Afrika te bieden heeft is anders van aard. Het is te terug vinden in het enthousiasme en gastvrijheid van de Afrikaanse bevolking, de overvloed aan wilde dieren, het overweldigende panorama, de verscheidenheid van culturen en afwisselende landschappen. U kunt dit zwaar onderschatte maar prachtige continent ontdekken door middel van een onvergetelijke reis.

Hoorn van Afrika

Bij uw reis naar Afrika zijn vele bestemmingen mogelijk maar laten we u enkele landen aanraden die u zeker moet bezoeken. In Kenya, Tanzania en Egypte (gelegen in de ‘hoorn’ van Afrika) bijvoorbeeld kunt u op safari trekken en u laten overdonderen door de wijdse vlakten, de geluiden van het wild, de exotische smaak van de lokale gerechten en de geur van de lang verwachte regen. Alhoewel safari’s een groeiende populariteit kennen is er nog steeds maar een beperkt publiek voor. Een buitenkansje dus om de nog steeds ongerepte Afrikaanse savannes te verkennen.

Reis Afrika: must do’s

Bereid u voor om tijdens uw reis naar Afrika overweldigd te worden door de wilde dieren te zien in hun natuurlijke habitat. In het beroemde Masai Mara Park in Kenya ziet u zo de luipaarden, cheeta’s, leeuwen, buffels, olifanten en neushoorns tijdens hun dagelijkse bezigheden. Bekijk de drie meter lange krokodillen die baden in de Nijl en loeren op hun prooi. De moeite waard is ook de klassieker om de kamelen van de woestijnen in Egypte te berijden.

Overweldigende fauna en flora

Er is een enorme bio-diversiteit die u kunt bekijken op uw reis in Afrika. Een land als Tanzania heeft wilde orchideeën, zeldzame vogels en ander fauna die zeker de moeite waard zijn. Het zijn voorbeelden van een onovertroffen schoonheid. Hier kan geen zoo tegen op.

Rijke culturen

Besteed tijdens uw reis in Afrika ook aandacht aan de rijke en veelzijdige culturen. Zoals de Samburu in Kenya, die altijd gekleed gaan in helder gekleurde kledij met vele juwelen. Of de swahili die leven in de kustregio van Tanzania. Typisch voor de Afrikaanse culturen zijn de drukke markten die uw zintuigen met indrukken bombarderen.

Afrika vakantie: luxe-safari

Verwacht ook geen gebrek aan luxe tijdens uw reis in Afrika. Waar u ook komt zijn er oases van rust en schoonheid in overvloed. Vooral in de Noord-Afrikaanse land vindt u luxeresorts met alle comfort en airco waar u ondergedompeld wordt in een wereld van wellness. Soms liggen deze zelfs in het midden van de wildernis en zijn ze volledig zelfbedruipend wat betreft energie, water en afvalvoorzieningen. Van hieruit kunt u luxe-safari’s meemaken waarbij u de ongetemde wildernis kunt meemaken zonder aan comfort in te boeten. U heeft de unieke mogelijkheid (en privacy) om vanuit uw luie zetel plaatjes te maken van de geweldige beesten die zich vlakbij u bevinden.

Beeld: © FreeImages.com/Vivek Chugh