Gratis Vliegtickets: 4 Mogelijke Manieren

Onder bepaalde voorwaarden zijn gratis vliegtickets zeker mogelijk. Niets komt voor niets natuurlijk, en tenzij u vliegtickets wint met een wedstrijd of loterij, moet u toch eerst inspanning doen. Ik bedoel hiermee dat gratis vliegen mogelijk is wanneer u bijvoorbeeld uw airmiles inruilt, maar dan moet u eerst al ettelijke keren gevlogen hebben met dezelfde luchtvaartmaatschappij. Het is dan een beetje als een volle spaarkaart inruilen tegen een beloning.

Airmiles voor gratis vliegtickets

Reizen met het vliegtuig is best wel duur, en dus is het heel handig wanneer u het een keertje gratis kunt doen. Airmiles inruilen is zoals gezegd het meest voor de hand liggend. Belangrijk hierbij is dat u telkens met dezelfde vliegmaatschappij reist. Kies dus bij het begin welke luchtvaartmaatschappij de beste voorwaarden heeft. Aangezien reisagentschappen telkens dezelfde maatschappij nemen, kunt u ook best bij dezelfde reismaatschappij blijven.

Kredietkaarten en autoverhuur

Er zijn nog bedrijven die een vergoedingssysteem hebben vergelijkbaar met de airmiles van de luchtvaartmaatschappijen. Kredietkaartmaatschappijen bijvoorbeeld, die voor ieder gebruik van hun kredietkaart punten toekennen. Wanneer het aantal punten voldoende is (het kan een tijdje duren) kunt u dit inruilen voor cadeau’s zoals een gratis vliegtuigticket. Sommige autoverhuurbedrijven doen trouwens hetzelfde.

Compensatie overboeking

Een meer gewaagd truukje is het boeken van een vlucht tijdens heel drukke reisperiodes. De kans bestaat dat er een overboeking is die u dan gecompenseerd krijgt door middel van een gratis vliegticket op een later tijdstip. Indien u niet gehaast bent, en u heeft wat geluk, krijgt u een gratis vliegtuigticket op deze manier.

Veel geluk!

Een laatste manier is om effectief het gratis vliegtuigticket te bemachtigen door een wedstrijd te winnen. Daarvoor moet u uw ogen en oren openhouden bij verschillende media. Op radio en TV zijn er immers bij sommige reisprogramma’s vliegreizen te winnen. Ook op het internet zijn er bij wijze van promotie van allerlei producten gratis vliegtickets te verdienen. Daarvoor moet u wel uw gegevens invullen, en riskeert u vele malen gecontacteerd te worden bij andere aanbiedingen. Het is echter wettelijk verplicht om bij marketingsacties de beloofde prijzen uit te reiken, dus maakt u wel degelijk kans op een gratis vliegticket.

 

Beeld: © FreeImages.com/Alex Koulintchenko