Reizen In Duitsland Met ICE Tickets Voor De Hogesnelheidstrein

U reist doorheen Duitsland en bent op zoek naar goedkope ICE tickets? We geven u graag meer informatie. Voor mensen die er nog nooit van gehoord hebben, ICE betekent ‘Inter City Express’ en is het Duitse antwoord op de Franse TGV. De Duitsers waren betrekkelijk laat (jaren 1980) met de aanleg van een hogesnelheidstrein netwerk maar halen nu in snel tempo hun achterstand in. Het voordeel hierbij is dat de Duitse HST treinen ultra-modern zijn en uiterst comfortabel. Er zijn wel verschillende generaties treinen met een duidelijk verschil in snelheid.

ICE tickets reserveren

Indien u uw ICE tickets meer dan twee weken op voorhand reserveert krijgt u een mooie korting. Dit systeem bestaat voor nagenoeg ieder transportmiddel waarbij u op voorhand kunt boeken, maar de Duitse treinmaatschappij DB (Deutsche Bundesbahn) is wel zeker gul. In ruil voor uw geld krijgt u een heel moderne treinrit waar zelfs de Thalys niet kan aan tippen. DE ICE is dan ook een veelgebruikt transportmiddel. We moeten zeggen dat we enige reserves hadden tegenover dit Duits vervoersmiddel, die we eigenlijk allemaal in de prullenbak kunnen deponeren. Eigenlijk zijn de Duitsers heel onverwacht enorm (milieu)vriendelijk.

Comfortabele zitplaatsen

Dankzij uw ICE tickets kunt u ook rustig van bij het begin doorheen de check-in fietsen. Zoals we van Duitsers gewend zijn is alles tiptop georganiseerd. U ziet zelfs uw naam verschijnen boven uw zitje in de trein. De zitplaatsen zelf zijn heel ruim, gemakkelijk en zijn nog het beste te vergelijken met zetels in een trans-atlantische vlucht. U ziet als gimmick zelfs de actuele snelheid van de trein geprojecteerd op de schuifdeuren. Wees niet verbaasd als de digitale wijzerplaat 240 km/h aanwijst terwijl u eigenlijk nauwelijks een trilling voelt.

Berlin Hauptbahnhof

Indien uw ICE ticket u naar Berlijn Hauptbahnhof brengt kunt u genieten van het nieuwe, enorme stationsgebouw dat volledig uit glas bestaat. Treinen vertrekken er op verschillende verdiepingen. Als u naar het midden van het gebouw wandelt kunt u die met uw eigen ogen tegelijkertijd zien vertrekken. En geloof me dat dit een eigenaardige en overweldigende ervaring is. Er zijn trouwens verbindingen naar Oostenrijk, Nederland en Zwitserland.

Type ICE treins

Er zijn drie verschillende generaties van ICE treins: ICE 1, ICE 2 en ICE 3. Deze hebben elk ook nog eens verschillende subtypes.
De ICE 1 (jaren 1980) is het oorspronkelijke basismodel met 2 motorwagens en 10-14 rijtuigen die tot 270 km/h haalt. De eerste generatie treinwagons zijn ondertussen geüpdated en hebben zelfs draadloze internetverbinding. De ICE 2 (jaren 1990) is de helft zo lang als de ICE 1 en heeft 1 motorwagen; de ICE 2 is daardoor prima geschikt voor het combineren met andere rijtuigen. De nieuwste generatie (jaren 2000) heeft geen motorwagens maar geïntegreerde, krachtige elektrische motoren en heeft een snelheid tot 330 km/h. U kunt ze allemaal uittesten met het juiste ICE treinticket.

 

Beeld:© FreeImages.com/Tomasz Kaczmarek