Boek uw vliegtickets naar Vaclav Havel, de luchthaven van Praag

Praag is de laatste jaren een echte toeristische trekpleister geworden. Dit ligt natuurlijk aan de onweerstaanbare aantrekking van de stad zelf, maar ook doordat vliegtickets heel goedkoop geworden zijn door de komst van lage kosten vliegmaatschappijen. Praag heeft WOII heel goed doorstaan en is er blijkbaar ongeschonden uitgekomen. Hierdoor zijn er heel veel oude architecturale pareltjes terug te vinden. Dit maakt van Praag één van de mooiste steden ter wereld.

Praagse architectuur

Er zijn veel gebouwen uit de Barok of uit de Gotiek terug te vinden. Doordat deze gebouwen veel torens hebben wordt Praag ook wel eens de ‘stad van de honderd torens’ genoemd. De oude gebouwen staan vooral in het stadscentrum. Daarbuiten vindt men de meer recente architectuur in de jugendstil of zelfs brutalistisch.

Goedkope vliegtuigtickets naar luchthaven Vaclav Havel

Statistieken verkregen bij de nationale luchthaven van Tsjechië, Vaclav Havel (gelegen bij Praag), wijzen uit dat de toeristen van overal uit Europa komen. De Europese toeristen maken gebruik van goedkope vliegtickets van luchtvaartmaatschappijen die elkaar heftig beconcurreren. Af en toe zijn er zelfs heuse promoties voor vliegreizen naar Praag. Deze goedkope vliegtickets naar Praag zijn uiteraard meestal voor economy class, maar soms ook voor business.

Vaclav Havel: luchthaven van Praag

Vaclav Havel Airport is wereldwijd verbonden met de meeste grote luchthavens. Er zijn vele luchtvaartmaatschappijen die er een ‘slot’ hebben. Om de voordeligste deal te doen wat betreft uw vliegtuigticket richting Praag kunt u best op webshops zoeken die specifiek goedkope vliegtickets aanbieden. Gebruik de zoekfunctie om de verschillende prijzen van vliegtuigtickets te vergelijken.

Intercontinentale vliegtickets naar Praag, Tsjechië

Ook intercontinentale vluchten richting Praag zijn explosief gestegen. Zo was er voor de economische crisis een opmerkelijke stijging van Amerikaanse toeristen die Praag een bezoekje brachten. Misschien heeft dit wel te maken met een Amerikaans onderzoek van enkele jaren geleden dat het beste tijdstip bepaalde om een vlucht te boeken. Het bleek dat vliegtickets het best zo vlug mogelijk worden gereserveerd, en liefst op feestdagen. De vraag naar vliegtuigtickets is dan immers het laagst.

Beeld:  © FreeImages.com/Celia Martinez Bravo