Golfvakanties: Zon, Zee En Golf

De ideale golfvakanties zijn bijna het hele jaar door verkrijgbaar op bijna alle plekken in de wereld. Het maakt niet uit waar u op vakantie wilt gaan, meestal vindt u wel een golfbaan in de buurt waar u zich helemaal kunt uitleven. Maar golfvakanties brengen ook een paar uitdagingen met zich mee. Dit artikel geeft u enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat uw golfvakantie een echt succes wordt.

Let op uw golfmateriaal

Bijna alle golfers verkiezen liever om hun eigen clubs mee te nemen op reis. En waarschijnlijk bent u van plan om met het vliegtuig op vakantie te vertrekken. Spijtig genoeg laten luchtvaartmaatschappijen niet toe dat u uw golfclubs mee aan boord neemt als handbagage. Dat betekent dus dat u uw clubs zal moeten meegeven met de andere bagage. En daarvoor is een kleine voorbereiding best handig.

Als u al eens gezien heeft hoe het bagagepersoneel van de luchthavens met tassen omgaat bij het laden en lossen van een vliegtuig dan weet u dat ze de bagage niet meteen zacht behandelen. Dus als uw dure golfclubs bij al uw koffers zitten dan kan u er zeker zijn dat uw clubs de hele reis zullen schudden en beven. Er zijn zelfs golfers die hun clubs kapot hebben teruggekregen na hun vlucht omdat ze zo hard behandeld waren.

Speciale reiskoffers

Als u dat wilt vermijden op uw golfvakanties dan kan u een opteren voor een speciale reiskoffer voor uw golfclubs die een optimale bescherming bieden tegen het ruwe bagagepersoneel. Over het algemeen worden deze speciale reiskoffers onderverdeeld in twee categorieën: hard of zacht. De harde koffers zijn het duurst en kosten meestal enkele honderden euro’s maar ze zijn heel succesvol in het beschermen van uw golfclubs. De hele koffer is zelfs bijna onverwoestbaar. Dus als u vaak golfvakanties onderneemt dan zal in uw geval een harde reiskoffer een uitstekende investering zijn.

Als u niet genoeg geld heeft voor een harde reiskoffer dan zijn er genoeg zachte modellen verkrijgbaar die ook goed kunnen helpen. Natuurlijk zal u de geboden bescherming niet kunnen vergelijken met die van de harde reiskoffer maar de zachte koffer is meestal goed genoeg om het bagagepersoneel te trotseren.

Laat uw clubs verzekeren

U moet ook altijd voorbereid op de mogelijkheid dat uw golfclubs verloren kunnen raken tijdens het vervoer, dat gebeurt nu eenmaal soms. Dus vooraleer u op golfvakantie vertrekt kan u even controleren of uw verzekeringsagent een verzekering aanbiedt voor verloren golfclubs. Als dat niet het geval is dan kan u de rekening van uw golfmateriaal altijd bijhouden zodat u gemakkelijk en snel kan bewijzen dat u de eigenaar bent en u kan dan ook direct zeggen hoeveel de clubs waard zijn als ze verloren zijn geraakt.

Wees voorbereid op het weer

Om zoveel mogelijk plezier te hebben op golfvakanties moet u voorbereid op alle soorten weertypes die u kan tegenkomen op uw bestemming. Dus vooraleer u vertrekt, kan het een goede gewoonte zijn om even op het internet te kijken wat de weersverwachtingen zijn voor uw vakantiebestemming. Dan kan u uw koffers pakken in functie van de verwachtingen. Er niets minder comfortabel dan een golfer die een spelletje speelt in heel koud weer terwijl hij geen warme kleren aanheeft, of als hij in warm weer speelt met te veel of te dikke kleren aan.

Kies golfvakanties met nog andere voordelen

Als laatste is het een goed idee om bij golfvakanties een bestemming te kiezen die ook andere activiteiten biedt dan alleen maar golf. Soms werkt het weer niet mee met uw plannen en kan u enkele dagen helemaal niet spelen. Dus in die omstandigheden is het interessant als er nog andere dingen te doen zijn in de buurt.

Hopelijk kunnen deze ideeën en suggesties u beter helpen voorbereiden op uw volgende golfvakanties zodat u een zorgeloze reis heeft.