Single reizen voor vrouwen: een gewaarschuwde vrouw …

Ik heb ooit eens het verhaal gehoord van een single vrouw van rond de 50 die al vele jaren alleen rond de wereld reisde. Ze beweerde dat voor een vrouw van middelbare leeftijd het eigenlijk vrij veilig is om alleen te reizen, omdat ze veel minder aangeklampt werd dan toen ze jonger was. Dat vond ik wel logisch, aangezien jonge mooie vrouwen de aandacht trekken van mannen. De vrijheid en veiligheid moet zeker een voordeel zijn voor vrouwen van middelbare leeftijd die er alleen op uit trekken.

Veilig reizen voor single vrouwen

Eigenlijk heeft iedereen dezelfde beslommeringen op reis: veilig op de bestemming aankomen. Er zijn strategieën die single vrouwen best kunnen toepassen om dit doel te bereiken. Anderzijds moet er toch ook plaats zijn voor avontuur en vrijheid, want als een reis saai is, is ze zeker niet de moeite waard! Hier volgen een aantal tips voor single vrouwen op reis, om die perfecte balans tussen veiligheid en avontuur te vinden.

Zelfs al ben je single, dit betekent uiteraard niet dat je alleen moet reizen. Een groepje vriendinnen als gezelschap is natuurlijk enorm aangenaam, maar vele singles kiezen er daadwerkelijk voor om alleen te reizen. Op deze manier kun je namelijk het snelst nieuwe mensen leren kennen. Er zijn bijvoorbeeld single groepsreizen waar niemand elkaar kent op voorhand. Iedere single is zo verplicht om uit zijn schulp te komen en de anderen te leren kennen.

Het motto is om zo snel mogelijk andere mensen te leren kennen op reis. Dit is niet enkel aangenaam, het is ook veiliger. Spannend is het natuurlijk om andere mannen te ontmoeten die dan voor een tijdje je reisgezel worden. Dit is niet altijd even veilig, maar de meeste single vrouwen ontwikkelen na een tijdje een zesde zintuig om foute mannen te detecteren. Heb je de neiging om op de verkeerde mannen te vallen, blijf dan op je hoede. Drink bijvoorbeeld niet te veel alcohol, en laat altijd een derde partij weten waar je je bevindt.

Eenzaamheid is iets wat altijd wordt vermeden door single vrouwen die reizen. Er zijn natuurlijk single vrouwen die rust en eenzaamheid opzoeken, maar deze groep is zeker niet in de meerderheid. Romantische bestemmingen of etentjes in romantische restaurants worden dus beter gemeden, aangezien de vele koppeltjes voor een negatief of te melancholisch gevoel zullen zorgen. Het probleem is dat de reissector ingesteld is op koppels of gezinnen, waardoor er weinig faciliteiten zijn voor singles. Reisformules waarbij er in groep wordt gedineerd krijgen daardoor de voorkeur voor de reizende single vrouw.

Sightseeing en whereabouts

Sightseeing doe je beter in groep, of met een officieel bedrijf. Wanneer je het hotel verlaat kun je beter een taxi reserveren voor de heen- en terugrit. Zo is er altijd iemand op de hoogte van je whereabouts. Vermijd in ieder geval de gevaarlijke plekjes in grote steden. In plaats van het gevaar op te zoeken kun je beter even relaxen en er de volgende dag weer vol tegenaan gaan.