5 Goede redenen om een rondreis in Kenia te maken

Er zijn vele goede redenen om een rondreis in Kenia te maken, en wij geven u de 5 belangrijkste. Kenia staat bij Afrikakenners bekend voor de prachtige fauna en flora in zijn wildreservaten. Er is geen land dat wat betreft tot aan de hielen komt van Kenia. Tel daarbij de typisch Afrikaanse mentaliteit van uitbundigheid en gastvrijheid, en u heeft een zeer interessante reismix. Ieder jaar komen meer dan 2 miljoen toeristen Kenia bezoeken om een machtig avontuur te beleven. U kunt één van hen worden.

Indrukwekkende wildparken

Laten we beginnen met een bespreking van de meest voor de hand liggende reden om een rondreis in Kenia te maken: de wilde dieren.
U vindt in de natuurreservaten enkele van de grootste van de nog bestaande wilde dieren: leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten en neushoorns.
Deze vindt u nergens anders op één plaats. Het gebrul van deze dieren is indrukwekkend (en ’s nachts is het zelfs beangstigend).

Regenperiodes

Het warme en zonnige klimaat is voor sommige mensen ook een leuke reden om een rondreis in Kenia te maken.
De zon schijnt er werkelijk ht hele jaar door. Dit heeft Kenia te danken aan de ligging vlakbij de evenaar.

Met dit weer hoeft u niet binnen te blijven door te koude temperatuur. Er zijn wel twee regenperiodes: een lange in de lente en een korte rond november.
Het valt wel niet te voorspellen hoe intensief de regenbuien zullen zijn en wanneer juist ze voorvallen.

Great Rift

Niet alleen de fauna is de moeite waard, maar ook de flora. De natuur in Kenia is in één woord adembenemend.

Van de rotsen van de Great Rift vallei tot de besneeuwde toppen van Mount Kenya;
van de wijdse graslanden van de savanne (waar de leeuwen in hinderlaag hun prooi besluipen) tot de desolate steppes.

Kenia heeft dit alles te bieden aan iedereen die de pracht van de machtige natuur kan appreciëren.

Warme ontvangst

Op uw rondreis in Kenia zult u heel gastvrij ontvangen worden door de plaatselijke bevolking (die trouwens bekend staan als uitstekende lange afstandslopers).

Iedereen weet dat Afrikanen heel sociaal, uitbundig en vriendelijk zijn en Kenianen vormen hierop geen uitzondering. Integendeel zelfs, ze staan altijd open om vreemdelingen en toeristen te helpen. U zult er ongetwijfeld nieuwe vrienden maken.

Krokodillenvlees tijdens uw rondreis in Kenia

Eten en drinken zijn natuurlijk heel belangrijk op reis. De Keniaanse keuken is heel lekker, maar zoals bij alle etnische gerechten dient u een open geest te hebben. In de restaurantjes in de steden staat er meestal vlees van de wilde dieren op het menu, zoals van de krokodil of gazelle. Bij de maaltijd kunt u heel lekker Keniaans bier of thee drinken.